Blogg Sundbergarna: Tre lag på 9 poäng inför sista omgången av slutspelsserien

0

Är det i kväll det avgörs om vilket lag som ska vinna slutspelsserien, eller lever det ända in i slutet? ja det var frågan man ställde sig innan matchstart idag. Det är just nu 4 lag som har chans på förstaplatsen. Pantern och Almtuna är avhängda.

Dagens matcher spelas enligt följande

Almtuna-Pantern 4-3 ot (2-0,0-1,1-2,1-0)

Målen

1-0 Fredrik Forsberg

2-0 Masi Marjamäki

2-1 Stefan Söder

2-2 Robin Dahse

2-3 Martin Janohls

3-3 Lucas Sandström

4-3 Oscar Milton OT

AIK-Oskarshamn 1-2 straffar (0-0,1-0,0-1,0-0,0-1)

Målen

1-0 Jens Jakob

1-1 Niklas Johansson

Vi är på plats i Scaniarinken, i vanlig ordning, för matchen SSK-Björklöven

Södertälje-Björklöven 1-0 (0-0,0-0,1-0)

Målen

1-0 Ludwig Blomstrand

Det är fart och fläkt från början och båda lagen sparar inte på krutet det är vinna som gäller.Björklöven etablerar längre anfall men SSK kommer i vassa kontringar. Det var dock när ett Björklövenmål när pucken dansar på mållinjen bakom Georg Sörensen men Jacob Sångberg slänger sig och hinner dit med klubbspetsen. En händelserik men mållös första period.

Andra perioden startar i något lugnare tempo.Det tar dock inte lång tid innan tempot har snäppat upp igen. Återigen är det Björklöven som etablerar längre anfall och SSK som sticker upp i kontringar, och återigen har Björklöven en puck på mållinjen som slås bort i sista stund. Södertälje har också läge i 5 mot 3 men Björklöven försvarar sig bra. Det är fortfarande 0-0 efter två perioder, en period som dock blev sönderryckt av utvisningar, slutspelskänslor kan man säga.

I tredje perioden är det Björklöven som tar tag i taktpinnen i början av perioden och etablerar anfall och har SSK redigt i gungning, men SSK.s uppoffrande spel håller i sig. Björklöven drar på sig en utvisning och 10 sekunder efter man blivit fulltaliga gör SSK 1-0 genom Ludwig Blomstrand. Ett ledningsmål som visar sig vara segermålet.

Sammanfattning

Ja inte avgjordes serien idag utan det är spännande ända in i sista omgången med 3 lag på 9  poäng, precis som man önskar att en sån här serie ska vara.

Vi fick några pratstunder med glada SSK spelare

 

 

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.