Blogg Sundbergarna: Björklöven till topp i slutspelserien

0

Vi är framme i omgång 3 i slutspelsserien, den som ska ta fram det lag som får möta Leksand i matchserien om fortsatt spel för att ta sig till SHL.

Dagens matcher ser ut som följer

Björklöven-Oskarshamn 3-2 ot (2-1,0-1,0-0,1-0)

Målen

0-1 Manuel Ågren

1-1 Cody Murphy

2-1 Axel Ottosson

2-2 Niklas Johansson

3-2 Alex Hutchings ot

AIK-Pantern 2-1 (1-0,1-1,0-0)

Målen

1-0 Christian Sandberg

2-0 Jesper Frödén

2-1 Akim Aliu

Målen

Almtuna-Södertälje 2-4 (2-1,0-2,0-1)

Målen

0-1 Stefan Johansson

1-1 Masi Marjamäki

2-1 Jonathan Léman

2-2 Jacob Spångberg

2-3 Ludwig Blomstrand

2-4 Petter Hansson

Matchfakta

Södertälje skapar ett litet tryck i början av perioden och tar och ledningen efter dryga 4 minuter, en fladderpuck från Stefan Johansson som letar sig in bakom Arvid Ljung i Almtunamålet. Södertälje får dsedan powerplay och skapar mycket men inget mål. Efter avslutad utvisning kommer Almtuna i ett anfall och kvitterar. Det tar inte lång tid efter kvittering som Almtuna tar ledningen genomn Jonathan Léman.

Andra perioden börjar något trevande men Södertälje kvitterar när det står 6.29 på klockan även det en fladderpuck som söker sig in bakom Arvid Ljung denna gång är det Jacob Spångberg som skjuter. Södertälje tar sedan ledningen genom Ludwig Blomstrand. I slutet av perioden får Niclas Grossmann en tackling mot huvudet av Lucas Sandström, Marcus Bohman går i klinch med Sandström och landar olyckligt på bakhuvudet med Sandström över sig. Det ser riktigt otäckt ut och Bohman får hjälpas, i stort sett bäras av plan

Tredje perioden är ganska händelsefattig de första 10 minuterna SSK försöker slå vakt om sin ledning och Almtunas chanser plockas bort antingen av Georg Sörensen i SSK:s mål eller stannar i blocken. Almtuna gör ett sista försök att kvittera och tar ut målvakten, ett slagskott i öppet mål stänger matchen och SSK vinner med 4-2.

För utförlig matchstatistik klicka här

Vi är på plats i Uppsala för matchen Almtuna-SSK, idag med ett litet annorlunda fokus då vi åker med en av supporterbussarna som går från Södertälje. Det avgår 3 st stora bussar samt en sponsorbuss. En hel del privata bilar har också styrt kosan mot Uppsala denna onsdagskväll. Supporterklubben, Björcks Bussresor, SSK samt en hel del privata sponsorer har gjort denna resa möjlig.

Det blev inga spelarintervjuer idag däremot har vi bland supportrarna hittat Mikaela Gustavsson som är ordförande i Supporterklubben och en eldsjäl. Hon är drivande i arbetet med att organisera tifon och bortaresor. Hon har till sin hjälp många engagerade i supporterklubben. Mikaela fick också det av HockeyAllsvenskan instiftade priset som årets supporter, ett pris som hon delade med Bosse Vidlund.

Vi hittade också Joel Beckman och Nicole Stoneham som är SSK.S tongivande klackledare. Joel har varit det ett tag men Nicole är alldeles ny i den rollen, en roll som tog själv i hemmamatchen mot AIK i måndags. Hon gick bokstavligen ner och knuffade bort Joel från stolen när hon tyckte att det var ”för dåligt drag” som hon själv säger i intervjun.

 

 

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.