Blogg Sundbergarna: Södertälje slår AIK i länsderbyt och jämnar ut tabellen

0

Andra omgången i slutspelsserien med länsderby i Scaniarinken där Södertälje tar emot AIK. Oskarshamn ger sig ut på en roadtrip på 3 bortamatcher med Malmö och Pantern som första anhalt. Den tredje matchen i serien spelas i Uppsala där Almtuna tar emot Björklöven.

Matchfakta från dagens matcher

Almtuna-Björklöven 2-4 (2-1,0-2,0-1)

Målen

1-0 Per Svensson

1-1 Austin Farley

2-1 William Quist

2-2 Austin Farley

2-3 Marcus Jonsson

2-4 Lukas Ericsson

Pantern-Oskarshamn 2-5 (1-0,0-3,1-2)

Målen

1-0 Anders Grönlund

1-1 John Dahlström

1-2 Markus Persson

1-3 Manuel Ågren

2-3 Andreas Heier

2-4 Arsi Piispanen

2-5 Karl Johansson

Södertälje-Södertälje 5-3 (1-2,1-0,3-1)

Målen

0-1 Clay Wilson

1-1 Marcus Bohman

1-2 Mathias From

2-2 Lucas Carlsso

3-2 Lucas Carlsson

3-3 Anton Holm

4-3 Thomas Valkvä-Olsen

5-3 Christopher Bengtsson

 

Sammanfattning

Intensiv inledning där båda lagen vaskar fram målchanser.  Det är dock AIK som tar ledningen i mitten av perioden. Södertälje är sedan inte sena att kvittera det tar dryga 30 sekunder. AIK återtar sedan ledningen ca 12 minuter in perioden, en konstig puck som Mathias From skjuter nerifrån sarghörnet och som letar sig in bakom Georg Sörensen i Södertäljes mål. AIK går till pausvila med 2-1 i ryggen.

Andra perioden fortsätter bjuda på intensiv hockey med närkamper och målchanser för båda lagen. Södertälje kvitterar när det står 14.20 på klockan, det är Lucas Carlsson som får iväg ett handledsskott. AIK får sedan in en puck i slutet av perioden ett mål som domare Lyth direkt dömer bort då en AIKspelare ligger på Sörensen. Det blir videogranskning men beslutet står fast, inget mål. Det är likaläge efter 2 perioder.

Tredje perioden startar något tvekande men tar sig rätt snabbt med målchanser åt båda håll. Södertälje tar sedan ledningen i powerplay och det är återigen Lucas Carlsson som knäpper iväg en handledare. En något tvivelaktig utvisning leder sedan till att AIK kan kvittera genom SSK:bekantingen Anton Holm. Nytt pp mål när Thomas Valkvä-Olsen gör 4-3. AIK går sedan för kvittering och tar ut målvakten. Christopher Bengtsson gör sedan 5-3 i öppen kasse, för andra raka hemmamatchen.

För utförlig matchstatistik klicka här

Det blev förändringar i tabellen och dagens resultat gjorde att Det lag som började på 0 poäng, Oskarshamn nu leder tabellen. Det är 3 omgångar kvar och mycket kan hända än, det är både nervkittlande och spännande och nervöst.

Vi fick en pratstund med två glada målskyttar i SSK. Vi försökte också få en intervju med Anton Holm i AIK men han avböjde.

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.