Blogg Sundberg: Första omgången i slutspelsserien

0

Då var det alltså dags för första omgången i slutspelsserien, eller förkval till att spela om plats i SHL eller vad man ska kalla det.

Det är en enkelserie mellan lagen som placerade sig 3-8 där alla möter alla och placeringen i grundserien gav hemmafördel och bonuspoäng, dvs ju bättre placering fler poäng (3,2,1).

Första omgångens matcher slutade  så här

AIK-Almtuna 3-2 OT (0-0,2-1,0-1,1-0)

Målen

0-1 Victor Rollin-Carlsson

1-1 Emil Lundberg

2-1 Mathias From

2-2 Albin Carlsson

3-2 Eric Castonguay ot

De två lag som hade bäst förutsättningar innan match och hade 3 respektive 2 poäng med sig in i serien spelade målsnålt och ledningen växlade, och det var lika vid full tid. I förlängningen var det AIK som drog det längsta strået

Björklöven-Pantern 5-4 OT (1-1,0-3,3-0,1-0)

Målen

1-0 Roope Talaja

1-1 Andreas Heier

1-2 Anders Grönlund

1-3 Nicklas Jadeland

1-4 Stefan Söder

2-4 Axel Ottosson

3-4 Fredric Andersson

4-4 Filip Riska

5-4 Cody Murphy ot

Björklöven har 1 poäng med sig in i serien, Pantern 0.  Det blev en målrik match i Umeå där Pantern ledde med 4-1 efter andra perioden. I den tredje perioden tog Björklöven tillbaka matchen och vid slutsignal stod det 4-4. Matchvinnare för dagen blev Cody Murphy då han 4.44 in i förlängningen gjorde segermålet.

Vi är på plats i Be-Ge HockeyCenter i Oskarshamn där de två lag som placerade sig på sjumde och åttonde plats möts, dvs Oskarhamn och Södertälje båda lagen går in i serien utan poäng.

Oskarshamn-Södertälje 4-1 (2-0,0-1,2-0)

Målen

1-0 Markus Björk

2-0 John Dahlström

2-1 Ludwig Blomstrand

3-1 Robin Söderqvist

Den första perioden bjuder på jämnt spel i spel 5 mot 5 med chanser åt båda håll. Oskarshamn utnyttjar dock sina powerplay och gör både 1-0 och 2-0 i denna spelform.

I början av andra drar Södertäljes Victor Andersson på sig en 5+20 för checking from behind. SSK klarar dock av detta boxplay bra, och får även med sig en utvisning så det blir spel 4 mot 4 , där också SSK reducerar till 2-1 genom Ludwig Blomstrand.

I den tredje perioden är det Södertälje som ligger närmast en kvittering och är också ytterst nära vid några tillfällen. Mitt i en bra period av SSK gör sedan Oskarshamn 3-1. Södertälje tar ut målvakten  med ca 4 minuter kvar och ligger på för en reducering. Det lyckas dock inte utan Oskarshamn kan göra 4-1 i tom kasse genom Markus Persson.

Sammanfattning

I en sån här kort serie är varje poäng viktiga och det kommer  bli omkastningar i tabellen innan vi sett seriesegraren. AIK har dock tagit ett litet grepp om serien med sina 5 poäng men 3 lag följer därefter med 3 poäng vardera.

För utförlig matchstatistik klicka här

Vi fick en pratstund med den back som enligt Mike Helber är en av HockeyAllsvenskans bästa backar denna säsong. Vi fick även en pratstund med Oskarshamns spelare som innan match fick priset årets slitvarg. Vi hann även med att prata med SSK:s assisterande kapten.

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.