Blogg Sundbergarna: Södertälje knep sista playoffplatsen i en nervpåfrestande sista omgång i HA

0

Omgång 52 Dagen då allt avgjordes i HockeyAllsvenskan. Det var ovisst in i det sista om de inbördes  placeringarna från 3-14. Racet om sista playoffplatsen stog innan onsdagen mellan Modo, SSK och Vita Hästen. Det längsta trået här drog Södertälje.

Det nervkittlande ”slaget” om att få spela negativt kval stog mellan 4 lag. Innan matchen var det Troja och BIK som låg på kvalserieplats med Västervik och Tingsryd alldeles ovanför strecket. Det längsta stråna där drog Karlskoga och Tingsryd och de lag som får spela negativt kval blev Västervik och Troja/Ljungby

Dagens omgång ser ut som följer

Oskarshamn-Leksand 1-6 (1-1,0-1,0-4)

Västervik-BIK Karlskoga 1-2 (0-1,0-0,1-1)

Almtuna-Vita Hästen 2-1 ot (1-1,0-0,0-0,1-0)

Tingsryd-Modo 3-1 (1-0,0-1,2-0)

AIK-Troja/Ljungby 5-3 (3-1,1-1,1-1)

Timrå-Björklöven 2-3 (1-1,0-0,1-2)

Vi är på plats i Scaniarinken för matchen SSK-Pantern en match som gäller oerhört mycket för Södertälje och en hel del för Pantern i kampen om extrapoäng i playoffserien.

matchfakta

Södertälje-Pantern 4-1 (0-0,1-0,3-1)

Målen

1-0 Christopher Bengtsson

2-0 Ludwig Blomstrand

3-0 David Åslin

3-1 Martin Janohls

4-1 Christopher Bengtsson

Sammanfattning

En måstematch för SSK men man hade dock inte avgörandet i egna händer. Den första perioden blev mållös men inte händelselös, det var SSK som var närmast att göra mål. Pantern hade också några chanser men Henrik Lundberg i Södertäljes mål stod för flera fina ingripanden.

I andra perioden tog SSK ledningen genom Christopher Bengtsson en ledning som stog sig perioden ut. I den tredje perioden var det Södertälje som visade mest vilja och tog ledningen med både 2- och 3-0 innan Pantern reducerade. Pantern tog sedan ut målvakten och Christopher Bengtsson fick även göra det sista målet för kvällen nu i tom kasse.

När det sedan stog klart att Tingsryd tagit ledningen hemma mot Modo steg jublet i Scaniarinken, nu var dey klart att SSK hade tagit sig vidare till playoffserien.

Vi fick en pratstund med några mycket glada spelare i SSK

 

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.