Blogg Sundbergarna: HockeyAllsvenskan lever enda in i sista omgången

Näst sista omgången i HockeyAllsvenskan bjöd på nerver runt de båda strecken, playoff och negativt kval. Det kommer att vara ovisst in i det sista och kommer inte att vara klart förrän slutsignalen ljuder efter 52 omgångar.

Så här ser omgången ut

Modo-Timrå 2-3 (2-2,0-0,0-1)

Björklöven-Västervik 2-1 straffar (1-1,0-0,0-0,0-0,1-0)

Pantern-Tingsryd 2-4 (0-2,2-0,0-2)

Oskarshamn-Troja/Ljungby 5-4 straffar (1-1,2-0,1-3,0-0,1-0)

AIK-Vita Hästen 2-1 ot (0-0,0-1,1-0,1-0)

BIK Karlskoga-Leksand 2-1 (1-1,0-0,1-0)

För utförlig matchstatistik klicka här

I Scaniarinken spelas det en viktig match i kampen om playoffplats. Det är Södertälje som tar emot Almtuna.

Södertälje-Almtuna 2-8 (0-2,1-2,1-4)

Målen

0-1 Lucas Sandström

0-2 Albin Carlsson

0-3 Victor Rollin-Carlsson

1-3 Måns Lindbäck

1-4 Oscar Milton

1-5 Erik Santesson

1-6 Jonathan Léman

2-6 Christopher Bengtsson

2-7 Jacob Svensson

2-8 Viktor Hertzberg

Det var heta känslor från direkt på nedsläpp så drog båda lagen på sig varsin utvisning. Spel 4 mot 4 och spännande situationer. Dubbelutvisningarna fortsätter och också spel 4 mot 4. Almtuna kan gå till periodvila med 2-0 i ryggen, två mål som får lastas på kontot försvarsmissar.

i början av andra perioden tar Almtuna ledningen med 3-0 också det en försvarsmiss, eller mer otur i arbetet när backen i Södertälje, Stefan Johansson, får pucken på skridskor och den ändrar riktning där en Almtunaspelare får tag i pucken och trycker in både puck och målvakt i målet. Det videogranskas men målet blir godkänt. SSK reducerar till 1-3 genom den för tillfället hetaste målskytten i Södertälje, Måns Lindbäck,som gör mål för tredje matchen i rad.

I den tredje perioden utökar Almtuna sin ledning på straffslag. Det blir i slutet av perioden lite frustration från hemmalagets sida och Fredric Weigel drar på sig en 5+game för checking to the head. SSK tar också ut målvakten och Almtuna gör mål i öppen kasse. Några utvisningar och pp mål senare fastställer Almtuna slutresultatet 2-8.

 

Sammanfattning

Det kommer att bli ett race ända in i kaklet om kampen om play off och negativ kvalserie. Kampen om åttonde och sista playoffplatsen. Det står mellan Modo, Södertälje och Vita Hästen som alla står på 72 poäng men med Modo i förarsäte med bättre målskillnad.

I botten så kan det bli ordentliga rokader där det är 4 lag som riskerar att hamna under strecket. Bäst utgångsläge har dock Västervik som har 3 poäng tillgodo mot Troja och 2 poäng till BIK under strecket. Det finns flera scenarion för vilka lag som ska spela negativt kval.

Vi fick en pratstund med Ulf Lundberg, tränare i Södertälje

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.