Blogg Sundbergarna: Slutspurt i HockeyAllsvenskan

0

Det är slutspurt i HockeyAllsvenskan och från och med denna omgång, nr 49, är det fulla omgångar som gäller. Vi är ju endast 4 omgångar från grundserieslut och det kommer att bli en strid om playoffplats ända in i kaklet. Det är också en strid på kniven om att klara sig från negativt kval.

Omgång 49 har följande utseende

Pantern-Modo 1-6 (1-0,0-2,0-4)

Sammanfattning

En viktig match för Modo i jakten på playoff. Pantern tog ledningen i första perioden och gick till pausvila med 1-0 i ryggen. Modo vände på steken och vann stort nere i Malmö. Trots segern är Modo kvar på nionde plats.

AIK-Leksand 1-3 (1-0,0-3,0-0)

Sammanfattning

AIK hade chans att ta rygg på Leksand i kampen om HAfinalplats, man tog också ledningen med 1-0. Leksand vände i andra perioden och har nu 8 poängs försprång till AIK som ligger trea.

Timrå-BIK Karslkoga 2-0 (0-0,1-0,1-0)

Sammanfattning

Timrå vinner mot BIK och säkrar därmed sin plats i den HockeyAllsvenska finalen. Karlskoga är kvar under strecket för negativt kvalspel nu med samma poäng som Tingsryd, men bara 3 poäng upp till Västervik och Troja strax ovanför strecket.

Oskarshamn-Västervik 4-3 (1-1,0-2,3-0)

Sammanfattning

Västervik ledde länge med 3-1 i det viktiga mötet mot Oskarshamn i den tredje perioden vände sedan Oskarshamn på steken och vann smålandsderbyt med uddamålet.

Almtuna-Troja/Ljungby 3-2 (1-0,1-1,1-1)

Sammanfattning

Almtuna vann med uddamålet mot ett Troja som kämpar med näbbar och klor för att undvika negativt kval. Både Troja och Västervik ligger ovanför strecket med 3 poäng tillgodo mot BIK och Tingsryd.

Tingsryd-Björklöven 5-2 (0-0,4-1,0-1)

Sammanfattning

Tingsryd tog en blytung seger hemmaa i NGA, man ligger nu på samma poäng som BIK och med tre poäng upp till Västervik och Troja/Ljungby

För utförlig matchstatistik klicka här

Vi är på plats i Scaniarinken för streckmötet mellan Södertälje och Vita Hästen.

Matchfakta

Södertälje-Vita Hästen 4-1 (0-0,3-1,1-0)

1-0 Christopher Bengtsson

2-0 Måns Lindbäck

3-0 Christopher Bengtsson

3-1 August Gunnarsson

4-1 Måns Lindbäck

Sammanfattning

En ganska händelselös period där båda lagen hade några chanser men ganska uddlösa. Södertälje spelade i powerplay vid två tillfällen men lyckades inte förvalta sitt numerära överläge. I andra perioden blir det lite av en målexplosion när Södertälje tar ledningen med 3-0 inom loppet av dryga 2 minuter. Vita hästen reducerar dock i mitten av perioden men Södertälje kan gå till pausvila med en tvåmålsledning i ryggen. I den tredje perioden jagade Vita Hästen reducering och SSK bevakade sin ledning. Vita Hästen tog ut målvakten och SSK fick Stefan Gråhns utvisad för puckout. Södertälje kunde vid tekningen som följde göra 4-1 i öppen kasse. Det var Måns Lindbäck som fick iväg pucken direkt på tekning och den gled sakta in i mål. En viktig match runt strecket där SSK ligger kvar på playoffplats.

Vi en pratstund med 3 spelare i Södertälje

 

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.