Blogg Sundbergarna: Georg Sörensen höll sin femte nolla när SSK vann mot Modo i Scaniarinken

0

Omgång 47 i HockeyAllsvenskan startar upp med 1 match under måndagen och det är en streckmatch om playoffplats. Vi är alltså på plats i Scaniarinken för matchen Södertälje-Modo.

Detta är en av många streckmatcher i denna omgång, de övriga 6 matcherna spelas under onsdagen 21/2.

Både Södertälje och Modo har den senaste tiden blandat sina resultat, SSK har en en svit på varannan vinst varannan förlust de senaste sex matcherna. Från att varit seriens bästa bortalag så vände det i slutet av januari i back-to-back mötet mot Karlskoga. I samma veva så bytte man på hemmamatcherna till det gula bortastället, sedan dess har man 3 raka hemma vinster (Leksand, Björklöven, Troja/Ljungby). På bortaplan har man dock inte varit lika lyckosam, trots gula matchstället, som man just för tillfället använder både hemma och borta.

Modo har under sina senaste sex matcher tagit 7 poäng varav det har blivit 2 vinster på straffar. Man kommer från 3 raka förluster.

Matchfakta

Södertälje-Modo 2-0(1-0,1-0,0-0)

1-0 Stefan Gråhns

2-0 Christopher Bengtsson

En måste match för båda lagen där Södertälje drog det längsta strået. Inledningen var intensiv för att sedan mattas av något. Södertälje styrde ut Modo i sarghörnen och gick också till pausvila med 1-0 i ryggen. I den andra perioden utökade SSK sin ledning genom Christopher Bengtsson. Södertälje spelade disciplinerat och lämnade inte många ytor till Modo. De skott och anfall som Modo hade motades av SSK:s målvakt Georg Sörensen som idag fick hålla sin femte nolla för säsongen. Detta var också SSK:s fjärde raka hemmavinst.

För utförlig statistik klicka här

Racet om playoffplatser fortsätter med omgångar med olika speldatum, från och med omgång 49 kommer dock omgångarna gemensamt speldatum. Södertälje möter Oskarshamn på bortaplan på fredag, frågan är då om man får spela med sitt gula matchställ eftersom Oskarshamn den senaste hemmamatchen spelade i sitt vita bortaställ. Modo har spelledigt till den 27/2 då man möter Pantern på bortaplan.

Vi fick en pratstund med förste måskytten i SSK , Stefan Gråhns

 

 

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.