Blogg HA: Tätt runt strecken efter omgång 42 i HockeyAllsvenskan

0

HockeyAllsvenskan omgång 42 fullbordas under lördagen med 3 matcher. Vi är på plats i Västervik för matchen Västervik-Modo, en match som har stor betydelse både för lagen runt slutspelsstrecket samt för de lag runt det negativa kvalstrecket.

Lördagens matcher

Västervik-Modo 2-3 straffar  (0-0,1-1,1-1,0-0,0-1)

AIK-Almtuna 4-2 (1-0,1-2,2-0)

BIK Karlskoga-Troja/Ljungby 6-2 (1-0,2-1,3-1)

För utförlig statistik klicka här

Sammanfattning av omgång 42

Det finns egentligen inga topp/bottenmatcher i denna jämna serie, det behövs så lite för att man ska falla från säker playoffplats till att vara indragen i streckstrid om negativt kval. Detsamma gäller uppåt, vinst i tre matcher och laget kan avancera från nedre regionerna till playoffplats. Det är väl lite det som är tjusningen med årets HockeyAllsvenskan även om det inte alltid är så bra för supporternerverna.

Timrå vann hemma mot Pantern och befäste sin serieledning. Björklöven slog Leksand i deras hemmaborg, det var Leksands andra raka förlust, man tappar lite mark mot Timrå samtidigt som AIK i kraft av sin vinst mot Almtuna gick upp på andra plats med samma poäng som Leksand men med bättre målskillnad.  Björklöven har en uppåtgående trend just nu, det här var deras tredje raka seger.

Södertälje åkte på en svidande storförlust mot Tingsryd, och har spelat lite svajigt de senaste matcherna, man har blandat helt lysande prestationer med bottennapp. Tingsryd har också varit ett lag som har både under-och överpresterat. Modo tog två viktiga poäng i bortamötet mot Västervik och klev upp ovanför playoffstrecket.

I botten tog BIK Karlskoga en blytung seger när man slog Troja/Ljungby ett av de lag som man tampas med i bottenstriden. BIK:s vinst gjorde att streckstriden blev om möjligt ännu tätare. BIK har nu 2 poäng upp till både Västervik(13:onde) och Troja (12:e).

Vita Hästen har efter tränarbytet fått lite luft under vingarna och tog denna omgång sin tredje raka seger,

Vi fick en pratstund med Patrik Karlkvist , Modo och Joakim Englund, Västervik

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.