Blogg Sundbergarna: Södertälje SK bröt förlustsviten på hemmaplan när man nollade Leksand

0

HockeyAllsvenskan går i och med denna omgång in i sista kvarten kan man säga, vi är framme vid omgång 41 och det är full omgång.Vi är på plats i Scaniarinken, Södertälje för matchen SSK-Leksand.

För resultat och tabell klicka här

Matchfakta

Södertälje-Leksand 3-0 (2-0,1-0,0-0)

1-0 Christopher Bengtsson

2-0 Christopher Bengtsson

3-0 Christopher Bengtsson

Sammanfattning av matchen

Som alltid när Leksand är på besök så drar det mycket publik, det bidrar till en hög stämning, det är 4248 personer som har hittat hit. Den första perioden bjuder på frejdig hockey och många utvisningar. Södertälje tar ledningen genom Christopher Bengtsson när SSK spelar 5 mot 3. Strax efteråt drar Södertälje på sig 2 utvisningar med kort tid emellan och Leksand får chansen i 5 mot 3. Det tar man till vara på det sätt att man själv drar på sig en utvisning. Nytt powerplay för SSK och då slår han till igen Christopher Bengtsson och Södertälje går till pausvila med 2-0 i ryggen.

Den andra perioden startar med en viss forcering från Leksands sida men Georg Sörensen i SSKmålet är omutbar. Chanser finns till reducering när Leksand får spela powerplay men SSK:s boxplay är intakt. När det står 8.24 på klockan slår han till igen, Christopher Bengtsson och gör sitt tredje mål för kvällen och SSK leder med 3-0 inför den tredje perioden.

Tidigt i tredje perioden drar Södertälje på sig en utvisning för puck out, något Leksand inte kan utnyttja. Christopher Bengtsson har sedan chans att göra sitt fjärde mål när han kommer fri efter en indianare av Leksandsspelare, men han skjuter utanför. Nytt powerplay för Leksand och nu får man spela 5 mot 3 i 23 sekunder, man rider även ut den stormen och även 4 mot 5 läget. Det blir lite grinigt och och det fökljs av fler utvisningar. Leksand vinner skotten stort men ingen puck hittar alltså förbi Georg Sörensen som i och med denna match håller sin fjärde nolla för säsongen.

Vi fick en pratstund med de båda matchvinnarna för SSK

 

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.