Blogg Sundbergarna: HockeyAllsvenskan har back to back möten i omgång 39 och 40

0

Omgångarna 39 och 40 är de första  så kallade ”back to back” mötena i HockeyAllsvenskan. Matcherna sträcker sig från torsdagen  den 25/1 till måndagen den 29/1.

Matcherna i omgång 39 är följande

Almtuna-Pantern 2-3

Västervik-Leksand 1-4

Timrå-Troja/Ljungby 3-2 straffar

AIK-Modo 2-1

Tingsryd-Vita Hästen 3-0

Oskarshamn-Björklöven 3-2 straffar

Vi är på plats i Scaniarinken  fredagen  26/1 för mötet mellan Södertälje och jumbon BIK Karlskoga.

Innan nedsläpp så var det en ceremoni där stipendie från ”Glenn Johanssons minnesfond” delades ut. Priset gick i år till SSK och SBBK ungdom för att främja idrottandet hos ungdomar och ge ungdomar och barn chans att få prova på idrott.

Glenn Johansson är en legend i SSK, tyvärr finns han inte med oss längre. Hans nummer #11 är pensionerat.Glenn spelade i många år i SSK på -70 och -80 talet och var en bidragande orsak till SSK:s SM-guld 1985.

Matchfakta

Södertälje- BIK Karlskoga 3-4 ot  (0-2,2-0,1-1,0-1)

Målen

0-1 Fredrik Forsberg

0-2 Niklas Lihagen

1-2 Ludwig Blomstrand

2-2 Jonas Liwing

3-2 Ludwig Blomstrand

3-3 Juliuz Persson

3-4 i OT Gustaf Thorell

Sammanfattning

Södertälje som har en bra svit på bortaplan valde idag att spela i gula bortatröjor. Det började illa och efter första perioden leder gästerna med 2-0. I den andra perioden vänder vi på siffrorna och SSK tar den perioden med 2-0 således oavgjort 2-2 inför den tredje perioden. Den tredje perioden slutar 1-1 efter att SSK haft ledningen till 41 sekunder kvar då BIK tar ut målvakten och kvitterar. Matchen går till övertid och 43 sekunder in i ot får SSK en spelare utvisad och i det följande powerplayet så gör BIK Karlskoga mål och tar bonuspoängen. Det hjälpte inte med gula tröjor på hemmaplan,således.

Under söndagen den 28/1 spelades följande matcher i back to back mötena.

Pantern-Almtuna 1-4

Modo-AIK 2-1

Leksand-Västervik 4-1

Och matchen vi bevakar den mellan BIK Karlskoga och Södertälje i Nobelhallen. Innan nedsläpp så hyllas Fredrik Höggren i BIK för sina 14 säsonger i HockeyAllsvenskan där han har spelat 601 matcher(dagens inkluderad)

Matchfakta

BIK Karlskoga-Södertälje  2-0 (0-0,0-0,2-0)

Målen

1-0 Filip Ahl

2-0 Mikael Eriksson

Sammanfattning

De två första perioderna blev mållösa men det saknades inte chanser, framförallt inte för SSK som inte hade den riktiga skärpan i avslutningarna. BIK:s 1-0 mål gjordes när SSK gjorde ett katastrofalt dåligt byte och Georg Sörensen i Södertäljes mål blev lämnad i stort sett ensam. 2-0 målet gjordes i tom kasse. I och med att BIK nu tagit 5 poäng på två matcher har man häng på lagen ovanför, det skiljer 1 poäng till Västervik på 13:de plats och två poäng till Vita Hästen som ligger ovanför kvalstrecket.

Under måndagen spelas de tre resterande matcherna

Vita Hästen-Tingsryd

Björklöven-Oskarshamn

Troja/Ljungby-Timrå

För utförlig matchstatistik klicka här

Vi fick en pratstund med Fredrik Höggren, BIK och David Åslin, Södertälje

 

 

Ingen kommentar

Kommentera