Blogg Sundbergarna: HockeyAllsvenskan har back to back möten i omgång 39 och 40

0

Omgångarna 39 och 40 är de första  så kallade ”back to back” mötena i HockeyAllsvenskan. Matcherna sträcker sig från torsdagen  den 25/1 till måndagen den 29/1.

Matcherna i omgång 39 är följande

Almtuna-Pantern 2-3

Västervik-Leksand 1-4

Timrå-Troja/Ljungby 3-2 straffar

AIK-Modo 2-1

Tingsryd-Vita Hästen 3-0

Oskarshamn-Björklöven 3-2 straffar

Vi är på plats i Scaniarinken  fredagen  26/1 för mötet mellan Södertälje och jumbon BIK Karlskoga.

Innan nedsläpp så var det en ceremoni där stipendie från ”Glenn Johanssons minnesfond” delades ut. Priset gick i år till SSK och SBBK ungdom för att främja idrottandet hos ungdomar och ge ungdomar och barn chans att få prova på idrott.

Glenn Johansson är en legend i SSK, tyvärr finns han inte med oss längre. Hans nummer #11 är pensionerat.Glenn spelade i många år i SSK på -70 och -80 talet och var en bidragande orsak till SSK:s SM-guld 1985.

Matchfakta

Södertälje- BIK Karlskoga 3-4 ot  (0-2,2-0,1-1,0-1)

Målen

0-1 Fredrik Forsberg

0-2 Niklas Lihagen

1-2 Ludwig Blomstrand

2-2 Jonas Liwing

3-2 Ludwig Blomstrand

3-3 Juliuz Persson

3-4 i OT Gustaf Thorell

Sammanfattning

Södertälje som har en bra svit på bortaplan valde idag att spela i gula bortatröjor. Det började illa och efter första perioden leder gästerna med 2-0. I den andra perioden vänder vi på siffrorna och SSK tar den perioden med 2-0 således oavgjort 2-2 inför den tredje perioden. Den tredje perioden slutar 1-1 efter att SSK haft ledningen till 41 sekunder kvar då BIK tar ut målvakten och kvitterar. Matchen går till övertid och 43 sekunder in i ot får SSK en spelare utvisad och i det följande powerplayet så gör BIK Karlskoga mål och tar bonuspoängen. Det hjälpte inte med gula tröjor på hemmaplan,således.

Under söndagen den 28/1 spelades följande matcher i back to back mötena.

Pantern-Almtuna 1-4

Modo-AIK 2-1

Leksand-Västervik 4-1

Och matchen vi bevakar den mellan BIK Karlskoga och Södertälje i Nobelhallen. Innan nedsläpp så hyllas Fredrik Höggren i BIK för sina 14 säsonger i HockeyAllsvenskan där han har spelat 601 matcher(dagens inkluderad)

Matchfakta

BIK Karlskoga-Södertälje  2-0 (0-0,0-0,2-0)

Målen

1-0 Filip Ahl

2-0 Mikael Eriksson

Sammanfattning

De två första perioderna blev mållösa men det saknades inte chanser, framförallt inte för SSK som inte hade den riktiga skärpan i avslutningarna. BIK:s 1-0 mål gjordes när SSK gjorde ett katastrofalt dåligt byte och Georg Sörensen i Södertäljes mål blev lämnad i stort sett ensam. 2-0 målet gjordes i tom kasse. I och med att BIK nu tagit 5 poäng på två matcher har man häng på lagen ovanför, det skiljer 1 poäng till Västervik på 13:de plats och två poäng till Vita Hästen som ligger ovanför kvalstrecket.

Under måndagen spelas de tre resterande matcherna

Vita Hästen-Tingsryd

Björklöven-Oskarshamn

Troja/Ljungby-Timrå

För utförlig matchstatistik klicka här

Vi fick en pratstund med Fredrik Höggren, BIK och David Åslin, Södertälje

 

 

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.