Blogg Sundbergarna: Den HockeyAllsvenska tabellen är oliiiidligt spännande

0

I en HockeyAllsvenska där varje poäng är viktig och där botten slår toppen och en förlustsvit kan innebär ett ras från säker playoffplats till en plats vid det negativa kvalstercket, är vi nu framme i omgång 36.

Denna omgång bjuder på ett toppmöte, dvs ett möte mellan de två lag som för närvarande ligger på HA-finalplats. Det är Timrå som tar emot Leksand i NHK Arena. Alla andra matcher är mellan lag där poängen är väldigt nära varandra med ett poäng uppåt eller neråt. Det närmaste bottenmöte denna omgång är smålandsderbyt mellan Tingsryd och Troja/Ljungby. Båda lagen har inte långt ner till negativa strecket men skillnaden uppåt till playoffplats, är inte heller så stor.

Kvällens matcher är följande

Timrå-Leksand 4-1 (2-0,1-1,1-0)

Almtuna-Modo 4-2  (1-2,2-0,1-0)

Tingsryd-Troja/Ljungby 5-2 (1-1,0-1,4-0)

Pantern-Vita Hästen 4-2 (2-1,1-1,1-0

AIK-Björklöven 3-2 ot (0-0,1-1,1-1,1-0)

Vi är på plats i Scaniarinken där Södertälje tar emot Västervik. Södertälje har haft en dålig hemmastatistik denna säsong och ligger sist i just den tabellen. SSK:s dåliga spel på hemmaplan fortsätter och man  blir nu nollade av Västervik.

Matchfakta

Södertälje-Västervik 0-2  (0-0,-1,0-1)

Målen

0-1 Kalle Östman straff

0-2 Pierre Gustavsson i öppen kasse

Sammanfattning av omgången:

Vi kan ju konstatera att det finns inga lätta matcher i denna jämna serie. Det blev lite förändringar i tabellen. Tingsryd som innan kvällens match riskerade att bli indragna i bottenstriden, är nu istället på nionde plats på samma poäng som SSK som ligger på playoffplats. Västervik klev upp över det negativa kvalstrecket och lämnade plats åt Vita Hästen som nu är 13, bara 5 poäng före BIK Karlskoga på sista plats. Timrå tog över första platsen när man hemmabesegrade Leksand. Både AIK och Pantern har genom sina vinster  rejält häng på andraplatsen.

Som sagt denna superjämna serie kommer nog inte att avgöras förrän i sista omgången

För utförlig statistik klicka här

Vi fick en pratstund med Conny Strömberg i Västervik och Stefan Johansson i SSK

 

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.