Blogg Sundbergarna: HockeyAllsvenskan omgång 34; Oskarshamn klättrade upp ovanför strecket efter seger mot SSK i Scaniarinken

0

Fem matcher spelas idag HockeyAllsvenskan och dessa matcher fullbordar omgång 34.Det är flera matcher i mittenträsket av tabellen där vinst eller förlust kan betyda ”rätt” eller ”fel” sida om playoffstrecket.

Dessa matcher är

Tingsryd-Leksand 4-3 ot (0-1,3-1,0-1,1-0)

AIK-BIK Karlskoga 4-0 (1-0,0-0,3-0)

Timrå-Västervik 7-2 (2-0,5-1,0-1)

Almtuna-Björklöven 0-4 (0-1,0-0,0-3)

Vi är på plats i Scaniarinken för mötet mellan SSK och Oskarshamn. En match där båda lagen innan dagens match ligger på varsin sida strecket med Södertälje på ”rätt” sida så att säga.

Matchfakta

Södertälje-Oskarshamn 2-3 (1-2,1-1,0-0)

Publik 2318

Målgörar

0-1 Mikael Kuronen

1-1 Sebastian Höglund

1-2 Karl Johansson

1-3 Björn Karlsson

2-3 Thomas Valkvä-Olsen

Sammanfattning

Efter SSK:s lyckade norrlandsturné förlorade man hemma mot Oskarshamn. Ett Oskarshamn som har haft det motigt den senaste tiden och gått från finalplats ner till en plats i mitten av tabellen. I och med den här segern bytte man plats med SSK som just nu ligger under playoffstrecket. Matchen hade lite olika ansikten, från att vara en tillställning i första perioden där Oskarshamn var det spelförande laget, till att i den tredje perioden vara SSK som tryckte på och hade chanser att kvittera.

Under matchen gick brandlarmet och vi fick nästan utrymma. Det var någon i spelargången som värmde sina hockeyhandskar. Efter att ”någon tryckt på knappen” så växlade SSK upp men kom aldrig ifatt Oskarshamn.

                                                   

För utförlig matchstatistik klicka här

Vi fick en pratstund med SSK:s lagkapten Nicklas Grossmann efter matchen

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.