Blogg Sundbergarna: Södertälje vände och vann mot Björklöven i OT

0

Dagens enda match i HockeyAllsvenskan spelas mellan Björklöven och Södertälje i A3 Arena i Umeå.Det är en ”hängmatch”  från omgång 29. Det är också andra matchen i SSK:s norrlandsturné.

 

Matchsummering

Första perioden

Det är chanser åt båda håll utan för den skull vara något skönspel eller  speciellt hög speed. Björklöven har öppet mål efter ca 4 minuter men Marcus Bohman tillsammans med Georg Sörensen räddar målet från på hälsning. I den andra delen av första perioden är det Björklöven som har mest bud på mål. Nicklas Grossmann i Södertälje får Björklöven fansen att reagera då han är inblandad i några tuffa incidenter bakom SSK:s mål. Perioden är mållös.

Andra perioden

Stark inledning av SSK,  men man lyckas inte få pucken i mål. Björklöven har dock ett skott i stolpen efter dryga minuten. När klockan står på 3.13 dra Södertälje på sig en utvisning för too many players och efter den utvisningen tar Björklöven åter tag i taktpinnen. Björklöven tar också ledningen i mitten av perioden.

Tredje perioden

SSK är nära att kvittera efter ca 33 sekunder när Lydwig Blomstrand går upp med pucken och spelar in till Marcus Bohman vid stolpen men Adam Werner får ut benskyddet. Just Blomstrand får sedan kvittera efter 3.31 efter passning från Lucas Carlsson och Victor Andersson. Detta var Blomstrands första mål i SSKtröjan och  Victor Andersson åkte sedan och plockade upp pucken till Blomstrand.

Overtime

38 sekunder in i overtime får Ludwig Blomstrand en tackling från blindside, Tobias Hages axel träffar honom i ansiktet och han blir liggande på isen. Detta leder till utvisning för Björklöven ett domslut som inte är speciellt populärt i A3 Arena. Högljudda protester och det skanderas ”domarskandal”. I det powerplay som följer är det Thomas Valkvä-Olsen som avgör till SSK:s fördel.

Matchfakta

Björklöven-Södertälje 1-2 ot  (0-0,1-0,0-1,0-1)

Målen

32.59 1-0 Marcus Johnsson (Mattias Granlund)

43.31 1-1 Ludwig Blomstrand (Lucas Carlsson, Victor Andersson)

61.05 1-2 Thomas Valkvä-Olsen (Fredric Weigel, Christopher Bengtsson)

för utförlig matchstatistik klicka här

Vi fick en pratstund med Tränare Lundberg och matchens lirare i SSK Ludwig Blomstrand och Fredric Andersson, lagkapten i Björklöven

 

 

 

 

 

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.