Blogg Sundbergarna: Södertäjle nollade Modo i Fjällräven center

0

Omgång 33 i HockeyAllsvenskan är en omgång som är utspridd över flera speldagar. Idag fredag spelas 3 matcher. Imorgon lördag spelas 2 matcher, den 8 spelas 1 match för att sedan avslutas omgången den 15/1 med 1 match. Vi är på plats i Fjällräven Center i Örnsköldsvik för matchen Mod-Södertälje. Övriga matcher denna afton är toppmötet Leksand-Almtuna och matchen Oskarshamn-Timrå.

Leksand-Almtuna 2-0 (1-0,1-0,0-0)

Målen

1-0 Mattias Ritola

2-0 Daniel bertov

Oskarshamn-Timrå 3-4  (1-0,2-3,0-1)

Målen

1-0 Victor Löfstedt

2-0 Jonas Engström

2-1 Johan Johnsson

3-1 Manuel Ågren

3-2 Hampus Larsson

3-3 Sebastian Kaijser

3-4 Jonathan Dahlén

Modo-Södertälje 0-3 (0-1,0-0,0-2)

Målen

0-1 Thomas Valkvä-Olsen

0-2 Thom Flodkvist

0-3 Thomas Valkvä-Olsen

För utförlig statistik klicka här

Södertälje har börjat detta år på ett förtroendeingivande sätt. I onsdags vann man över Timrå med 4-1 på hemmaplan, man följde upp med en 3-0 borta mot Modo och är alltså obesegrade 2018. Det var en jämn tillställning i första perioden men SSK tar ledningen i mitten av perioden på en målvaktsretur. I den andra perioden byter lagen chanser med varandra men båda målvakterna,Isak Wallin i Modo och Emil Kruse i SSK, håller tätt och perioden slutar 0-0. I den tredje perioden tar SSK ledningen efter dryga 6 minuter genom Thom Flodqvist. Modo trycker på och tar också ut målvakten i slutet av perioden, en misslyckad passning fångas upp av Södertäljes speciella målskytt Thomas Valkvä-Olsen som sätter 3-0 i tom kasse. Emil Kruse som gör sin debut i SSKmålet storspelar och håller nollan.

I andra periodens powerbrake skanderar båda lagens klackar  växelvis ”-SHL-Hockeymördare” och även en stund efter spelet satts i gång igen. Båda klackarna applåderar sedan varandra efter ”gott samarbete”.

Vi fick en pratstund med SSK:s båda målskyttar och assisterande kapten i Modo

 

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.