Blogg Sundbergarna: Botten slår toppen i Scaniarinken

0

Första omgången på det nya året och vi har kommit fram till omgång 32  som dessutom är en komplett omgång där alla lagen spelar. I Scaniarinken är tabellettan Timrå på besök hos Södertälje som innan denna match ligger näst sist

Matcherna är följande

Pantern-Leksand 2-5 (1-1,1-2,0-2)

Almtuna-BIK Karlskoga 2-1 straffar(1-1,0-0,0-0,0-0,1-0)

Tingsryd-Västervik 3-2 ot(2-2,0-0,0-0,1-0)

AIK-Oskarshamn 5-6 ot (3-0,0-3,2-2,0-1)

Modo-Troja/Ljungby 6-3 (1-2,2-1,3-0)

Vita Hästen-Björklöven 2-3 ot (0-1,2-0,0-0, 0-1)

För utförlig matchstatistik klicka här

Vi är på plats i Scaniarinken för ett botten-toppenmöte kan man säga. Södertälje som efter senaste matchen mot Troja ramlade ner under kvalstrecket. Timrå ligger i toppen ,i delad ledning med Leksand. I Södertälje har det under denna vecka både försvunnit och kommit till spelare. Markus Persson som har haft en tuff säsong hittills med både skador och sjukdom, har lämnat SSK för Oskarshamn, det rör sig om ett lån säsongen ut. Södertälje har också från Rögle lånat målvakten Emil Kruse, tidigare i BIK Karlskoga, det rör sig också om ett lån för resten av säsongen. På forward sidan har SSK stärkt upp med Ludwig Blomstrand som startade denna säsong i Karlskrona. Förra säsongen spelade han i Almtuna där han stod för hela 24 mål (enligt EP) kontraktet för Blomstrand gäller 2,5 år.

Matchfakta

Södertälje-Timrå 4-1(0-0,3-0,1-1)

Målen

1-0 Samuel Fagemo

2-0 Thomas Valkvä-Olsen

3-0 Henrik Malmström

3-1 Jonathan Dahlen

4-1 Thomas Valkvä-Olsen

En match med hög intensitet som länge stod och vägde. I andra perioden gjorde SSK 3-0 inom loppet av dryga 3 minuter en ledning som stod sig perioden ut. Timrå är ju kända för sina upphämtningar och man reducerade också i början av tredje perioden i ett powerplay. Södertälje fortsatte spela aggressivt och när Timrå sedan tog ut målvakten med ca 3 minuter kvar gör Thomas Valkvä-Olsen mål i öppen kasse. Detta är den första trepoängaren för SSK på mycket länge och man såg ut att till viss del ha hittat tillbaka till den intensitet och aggressivitet som han hade när Ulf Lundberg tog över efter Mats Waltin

Vi fick en pratstund med de två nyas pelarna som anslutit till SSK under veckan

 

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.