Blogg Sundbergarna: AIK vann länsderbyt mot SSK i Scaniarinken

0

Hemvändarmatch och Länsderby i Scaniarinken när AIK är på besök. Det är en av matcherna i omgång 30 i HockeyAllsvenskan.

Övriga matcher är

Almtuna-Oskarsham 7-1(1-0,4-1,2-0)

Vita Hästen-BIK Karlskoga 3-0  (2-0,0-0,1-0)

Tingsryd-Timrå 0-3 (0-2,0-0,0-1)

Pantern-Västervik 1-3 (0-1,0-1,1-1)

Troja/Ljungby-Björklöven 3-0(0-0,1-0,2-0)

För utförlig matchstatistik klicka här

 

I Scaniarinken är det som sagt hemvändarmatch och 08derby och det är storpublik hela  5542 personer som hittat hit. Det är en intensiv och emellanåt lite smått grinig match. Det är mållöst efter första perioden. Södertäljes Victor Andersson råkade ut för en olycklig skada när han i en situation framför AIK:s mål får en skridsko över handleden och får föras till sjukhus. Det rörde sig dock om en ytlig skada och han fick sy några stygn,Victor var tillbaka i hallen vid matchslut, enligt Södertälje SK:s officiella twitterkonto.

I den andra perioden tog AIK kommandot och gick till en 2-0 ledning inom loppet av 1.12 min ett resultat som stog sig perioden ut. I den tredje perioden reducerade SSK dryga 5 minuter in i perioden, man hade också chans att kvittera när man strax efteråt fick spela powerplay. I stället är det AIK som i en kontring i mitten av perioden utökar sin ledning till 3-1. Södertälje tar ut målvakten och skapar några chanser men matchen slutar med bortavinst 1-3.

Matchfakta

SSK-AIK 1-3 (0-0,0-2,1-1)

Målen

0-1 Lukas Macklin

0-2 Ludvig Claesson

1-2 Thomas Valkvä-Olsen

1-3 Erik Nyström

Södertälje som gick som tåget när Ulf Lundberg tog över har nu hamnat i en formsvacka, man har stärkt upp laget med både lån och förstärkning för att försöka vända denna negativa trend. Lundberg har också gett flera av SSK:s J20 spelare chansen och de har visat på bra spel. Nu väntar Troja norta i Ljungby på fredag, ett Troja som vann över Björklöven med 3-0.

Vi fick en pratstund med Linus Fagemo, en spelare som är född 00 och kommer från Frölunda samt Mathias From som har kontrakt med SSK över denna säsong, From kommer närmast från Rögle.

 

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.