Blogg Sundbergarna: Omgång 28 i HockeyAllsvenskan bjöd på jämna matcher

0

Vi har passerat halvtid i HockeyAllsvenskan och serien är så där jämn som man bara kan önska sig. Det är inget lag som ännu så länge är avhänt och inget lag som har dragit iväg. Kampen runt båda strecken är hård varje match.

Timrå och Oskarshamn är de lag som för närvarande har finalplatserna och är väl de lag som gått jämnast utan några direkta dippar så det skulle inte förvåna om det är dom som till slut gör upp om den platsen.

Det såg också länge ut som om BIK Karlskoga var avsågade i botten men både BIK och Troja har knappat in på lagen ovanför.

Idag är det 4 matcher på programmet och dessa matcher fullbordar omgång 28.

Almtuna- AIK 1-4 (0-1,0-2,1-1)

Vita Hästen-Oskarshamn 4-3  (2-1,0-1,2-1)

Pantern-Timrå 5-4  (0-1,1-0,3-3,1-0)

För utförlig matchstatistik klicka här

Och Scaniarinken tar Södertälje emot Tingsryd

Matchfakta

Södertälje-Tingsryd 4-3 straffar (0-0,1-1,2-2,0-0,1-0)

Målen

0-1 Kim Tallberg

1-1 Nicklas Heinerö

2-1 Christopher Bengtsson

2-2 William Romfors

2-3 Hannes Johansson

3-3 Lucas Carlsson

4-3 Nicklas Heinerö straff

Ännu en i raden av 3-3 matcher för SSK nu hade man i och för sig lite stolpe in när man vann på straffar och knep bonuspoängen. I matchen så följdes man åt målmässigt och tog växelvis ledningen och kvitterade. Under straffläggningen uppstod en knepig situation när Stefan Gråhns blev rånad på ett mål. Han drog målvakten i Tingsryd, Nicklas Rubin, som sedan slog omkull Gråhns med klubban, det gjorde att han missade pucken och öppet mål. Domaren dömde att det inte skulle vara mål, något som han efter matchen diskuterade med Gråhns och bad om ursäkt för.

Nåväl 2 poäng ände och jakten på en slutspelsplats fortsätter. Nu vänta ett jullov för Södertälje och nästa match spelas den 27/12 hemma, då man tar emot AIK.

Vi fick en pratstund Christopher Bengtsson, som förra året spelade i just Tingsryd och Sebastian Höglund som spelade sin första match efter ett längre skadeuppehåll.

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.