Blogg Sundbergarna: HockeyAllsvenskan omgång 20 med Timrå i topp av tabellen

0

HockeyAllsvenskan har snart hunnit till halvtid, vi är nu inne inne i omgång 20 av 52,och  man kan konstatera att det är en oerhört jämn serie. Det skiljer endast 10  poäng mellan plats 10 0ch 1.

Denna omgång 20 var en omgång som gällde placeringar runt strecken. I botten drog Tingsryd ifrån och tog ett litet skutt upp från det negativa kvalstrecket när man hemmaslog BIK Karlskoga med 3-0. BIK har det fortsatt svårt i botten. I toppmötet Timrå-Oskarshamn blev det en jämn match som gick till förlängning där till slut Timrå drog det längsta strået. Almtuna hemmaslog Leksand vilket gjorde att Leksand missade sin chans att kliva över strecket till HockeyAllsvenska finalen (som man hade kunnat gjort om inte om hade funnits).

Vi var på plats i Scaniarinken för matchen runt playoffstrecket, Södertälje-Modo. SSK tog ledningen och var då uppe på playoff plats. Modo vände sedan och ledde med 3-1 och klev själva upp men petade ner SSK under strecket. Södertälje kvitterade sedan och vid slutsignal var placeringarna omvända. Endast 3 sekunder innan förlängningen var slut fastställde dock Modo slutresultatet 3-4. Båda lagen har samma poöng men Modo med bätre målskillnad, tog steget upp över strecket och petade ner SSK. Noterbart i denna match var att passningskungen Fredric Weigel, SSK, stog för 2 mål.

Av 6 matcher denna afton gick 3 stycken till förlängning.

För utförlig statistik klicka här

Det har varit mycket diskussioner angående TV-avtal där flera klubbar i HA har gjort gemensam sak och framfört sina åsikter till Svenska Ishockeyförbundet. Två av dessa lag är just SSK och Modo. I powerbraken i de två första perioderna skanderade unisont mellan klackarna  ”SHL-Hockeymördare”.

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.