Blogg Sundbergarna: Södertälje förlorar med uddamålet hemma mot Björklöven

0

Idag måndag spelas det 1 match i HockeyAllsvenskan och det är ett möte mellan två klassiska lag. Södertälje tar nämligen emot Björklöven i Scaniarinken.

Den första matchen i omgång 16 är alltså en match runt playoffstrecket. Tingsryd ligger på åttonde plats och precis under strecket ligger Björklöven två poäng före SSK på tionde plats. Det finns flera scenarion och kan bli omkastningar runt strecket efter dagens match.

Björklöven startade serien väldigt bra men har nu haft en period med blandade resultat. Nu senast knep man dock en poäng borta mot Leksand.

Södertälje har efter sin mardrömsstart nu haft en svit med poäng i de senaste 6 matcherna.

Matchfakta

Södertälje-Björklöven 2-3  (0-0,0-3,2-0)

Målen

0-1 Erik Rainersson

0-2 Cody Murphy

0-3 Roope Talaja

1-3 Jesper Lindèn

2-3 Victor Andersson

Sammanfattning

Första perioden var ett skolexempel på missade chanser från båda håll, båda lagen missade solklara lägen, vilket resulterade i…ingenting, i alla fall inte i mål,  det mesta av skotten hamnade utanför målramen. I den andra perioden kom Björklöven ut och tog hand om föreställningen och gjorde i mitten av perioden 3 mål med ca 3 minuters mellanrum och gick till periodvila med 3-0 i ryggen. SSK rycker upp sig i tredje perioden och reducerar efter dryga 5 minuter genom junioren Jesper Lindèn som spelar sin andra match i A-lags dressen, eller första egentligen, han var förvisso ombytt i fredagens match mot Tingsryd men fick ingen speltid. När det återstår dryga 4 minuter så tar SSK ut målvakten, man får också chans att spela powerplay med dryga minuten kvar och reducerar till 2-3 genom Victor Andersson när det återstår 39 sekunder. Längre än så kommer man dock inte utan det blir förlust för SSK med 3-2.

För utförlig matchstatistik klicka här

Vi fick en pratstund med Jesper Lindèn och Stefan Gråhns, Södertälje

 

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.