Blogg Sundbergarna: Södertäljes poängsvit intakt efter bortaseger mot Tingsryd

0

Vi är på plats i Nelson Garden Arena  för mötet Tingsryd-Södertälje, ett möte mellan två lag som har en stark formkurva. Tingsryd ligger innan denna omgång på femte plats med 4 raka segrar bakom sig. Södertälje har tagit poäng i de senaste 6 matcherna.

Dagens matcher  ingår i omgång 15. Det spelas 4 matcher ikväll fredag, resterande 3 matcher spelas under lördagen.

Oskarshamn-Vita Hästen 4-3 OT (2-1,1-1,0-1,1-0)

Västervik-Modo 0-4 (0-1,0-1,0-2)

Timrå-Pantern 3-2 OT (1-0.1-2,0-0,1-0)

Tingsryd-Södertälje 2-5 (1-2,1-1,0-2)

Målen

0-1 Thomas Valkvae-Olsen

1-1 Victor Laz

1-2 Thom Flodqvist

2-2 Mathieu Tousignant

2.3 Henrik Nyberg

2-4 Nicklas Heinerö

2-5 Jacob Spångberg

En match som var jämn i spelet 5 mot 5 men där SSK vann matchen genom ett bättre powerplay. Just denna spelform har varit SSK:s akilleshäl denna säsong men idag lossnade det ordentligt, hela 4 av 5 mål gjordes i pp. SSK släppte heller inte in något mål i boxplay men där har man rätt hyfsad statistik redan innan.

Tingsryd har startat rätt bra ändå men har blandat lite i vinst och förluster. Efter dagens matcher så ligger Tingsryd nu sexa med en match mer spelad än Leksand och Björklöven som ligger precis bakom. Södertälje ligger nu nia, strax under strecket alltså. Björklöven som har en match mindre men spelar mot Leksand i morgon ligger precis över strecket. Just Södertälje och Björklöven möts i Scanirinken på måndag.

För utförlig statistik klicka här

Vi fick en pratstund med Nicklas Grossmann och Jacob Spångberg, Södertälje samt Mikael Frycklund, Tingsryd

 

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.