Blogg Sundbergarna:Leksand vann på straffar mot Södertälje i Scaniarinken

0

Två formstarka lag möts i Scaniarinken. Både Leksand och Södertälje har efter respektive tränarbyte skördat segrar.

Det är nästintill fullsatt i Scaniarinken närmare bestämt 5753 personer, och var volymen hög i förra hemmamatchen när BIK Karlskoga var på besök i Södertälje så är det avsevärt högre decibel i dag. Sedan Ulf Lundberg tog över som tränare i SSK efter Mats Waltin har Södertäljes spel höjts sig några snäpp men det är fortfarande detaljer som behöver bli bättre. Powerplayet bland annat, där SSK dock har blivit bättre i själva spelet men effektiviteten saknas fortfarande.

Matchfakta

Södertälje-Leksand 1-2 straffar (0-0,0-1,1-0,0-0,0-1)

Målen

0-1 Isac Skedung

1-1 Christopher Bengtsson

1-2 Alex Friesen på straff

En intensiv match där Leksand tar ledningen i mitten av andra perioden ett skott från Isac Skedung där han får iväg ett skott från blå som ändrar riktning framför en skymd George Sörensen i SSK:s mål. Det är högt tempo och högljutt från båda klackarna. Södertälje kvitterar sedan genom Christopher Bengtsson i just powerplay en puck som glider över mållinjen, domaren ringer på målet men dömer mål.

Matchen går till förlängning och Södertälje har chansen när Leksand får en man utvisad för too many players. Chanser finns men återigen så är effektiviteten inte riktigt 100 procentig. Matchen går till straffar. I straffläggningen drar sedan längsta strået när Alex Friesen är den enda som sätter sin straff.

Matcherna ikväll fullbordade omgång 14 och för utförlig matchstatistik klicka här

Vi fick en pratstund med Henrik Nyberg och Stefan Johansson,Södertälje

 

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.