Blogg Sundbergarna: 6 st matcher i HockeyAllsvenskan

0

Under söndagen spelas 6 matcher i HockeyAllsvenskan 5 matcher tillhör omgång 9 och 1 match som tillhör omgång 21.

Under eftermiddagspasset spelades 3 matcher. AIK bröt en förlusttrend när man bortaslog Leksand med 3-0. Ett Leksand som just nu har det motigt. Under lördagen blev både huvudtränaren Markus Åkerblom och asstränaren Örjan Lindmark entlediga från sitt uppdrag i A-laget. Under söndagen stod Jens Nielsen och Elias Granath, båda från J20 staben, i Leksands bås. Leksand är i och med denna förlust just nu under strecket.

I länsderbyt i Västervik kunde hemmalaget vinna mot Oskarshamn efter straffar. Västervik ledde med 3-1 när det återstod dryga 10 min men Oskarshamn kvitterade med dryga 5 minuter kvar.

Almtuna tog  en säker 3-poängare när man på bortaplan nollade Troja/Ljungby. Slutresultatet skrevs till 4-0 för Almtuna, som numera ligger trea.

Matcherna i kvällspasset startade med  Björklöven-Tingsryd där Björklöven vann med klara 6-1 och ligger nu tvåa efter Timrå. Austin Farley gjorde 4 mål och gick upp i topp i poängligan.

Pantern-Modo (som tillhör omgång 21) var länge en jämn tillställning och det stod 2-2 efter 2 perioder. I den tredje perioden gjorde Pantern 2 mål och vann matchen med 4-2

Vi är på plats i Norrköping för matchen Vita Hästen-Södertälje. Ett SSK som vunnit de två senaste matcherna mot ett Vita Hästen som är obesegrad vid full tid de senaste 6 matcherna innan denna omgång. Ulf Lundberg, SSK:s nye headcoach, som tillträdde så sent som i  lördags gjorde sin första match i båset. Det blev en jämn match, målmässigt där dock Vita Hästen drog det längsta strået och vann med 4-3, det sista målet gjorde man när det återstod endast knappa 4 minuter av den tredje perioden.

För utförlig matchstatistik klicka här

Vi fick en pratstund med SSK:s nye tränare samt Christopher Bengtsson, SSK som gjorde sitt första mål för säsongen.

Vi fick också en pratstund med Rickard Palmberg, Vita Hästen som med 2 mål är i topp i skytteligan

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.