Blogg Sundberg: Full omgång i HockeyAllsvenskan

0

HockeyAllsvenskan är inne i omgång 8 och det är full omgång dvs 7 matcher.  Vi är på plats i Scaniarinken för matchen SSK-Oskarshamn.

De senaste dagarna har varit turbulenta i Södertälje. I tisdags fick Mats Waltin avgå som huvudtränare. Ny headcoach blev då tidigare assisterande tränare Nichlas Falk med Dennis Bozic som assisterande. Ett byte med en bra start kan man väl säga då Södertälje vann bortamötet mot Modo och tog sina första poäng för säsongen.

Under gårdagen så blev Nichlas Falck hyllad för sina 16 år som aktiv i Djurgården och fick sin tröja upphissad i taket på Hovet innan matchen Djurgården-Färjestad. Under ceremonin drabbades Falk av någon form av blodtrycksfall och låg för en stund avsvimmad. Han fördes sedan i ambulans till sjukhus för observation. Han var kvar på sjukhuset under fredagen men lät meddela att han var på bättringsvägen.

Under fredagen gjorde Södertälje också klart med ny huvudtränare nämligen Ulf Lundberg ett kontrakt som sträcker sig över 3 år. Lundberg har tidigare arbetat på Svenska Ishockeyförbundet som ansvarig för spelar- och ledarutveckling.  För den som vill läsa mer klicka här

Under fredagens match fick Dennis Bozic gå in som huvudtränare och SSK:s ordinarie kapten Niclas Grossman fick vikariera som assisterande tränare.

Matchfakta

Södertälje-Oskarshamn 2-1 ot   (0-0,0-0, 1-1,1-0)

Målen

0-1 Lukas Elvenes

1-1 Tomas Valkvae-Olsen

2-1 Jonas Liwing på OT

Det var en intensiv match med två storspelande målvakter, många chanser och kanske inte alltid ett så välordnat spel.

Övriga resultat

Tingsryd-Leksand 6-2

AIK-BIK Karlskoga 4-7

Timrå-Västervik 1-0

Vita Hästen-Modo 3-2

Pantern-Troja/Ljungby 2-3

Almtuna-Björklöven 3-4 OT

För utförlig matchstatistik klicka här

Vi fick  pratstund med Dennis Bozic SSK:s nye assisterande tränare som idag var headcoach. Tekniska problem i slutet av intervjun, ber om ursäkt för det, hans slutord var ”- att alla matcher framöver är tuffa och att det är att jobba hårt för att kunna vinna.”

Vi fick också en pratstund med 2 SSK pelare och 1 Oskarshamnspelare

 

 

 

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.