Blogg Sundberg: Södertälje vann på straffar mot Huddinge i Kvalserien till HA

0

Kvalserien till HockeyAllsvenskan är inne i omgång 3 och i Scaniarinken är det länsderby mellan Södertälje och Huddinge

Övriga matcher denna kväll är Västerås-Visby/Roma och Troja/Ljungby-Kristianstad.

Matchfakta

Södertälje-Huddinge 4-3 straffar (1-1,1-2,1-0,0-0,1-0)

Målen

0-1 Martin Eklund

1-1 Marcus Bohman

2-1 Erik Ullman

2-2 Dennis Nordström

2-3 Erik Rosén

3-3 Henrik Thegel

4-3 avgörande straff Johan Skinnars

Sammanfattning

En något hetsig inledning där Huddinge tar ledningen efter 3.39. det är lite av derbykänslor på isen och första perioden präglas av utvisningar samt incidenter som kunnat leda till utvisningar. I slutet av perioden får SSK powerplay, ett 5 mot 3 läge som man lyckas utnyttja och kvittera. Den andra perioden bjuder på fortsatt heta känslor och flera mål. När det blåses för periodvila är ställningen 3-2 till gästerna. I tredje perioden är det ställningskrig när Huddinge försöker bevaka sin ledning samtidigt som SSK gör försök att trycka in pucken vilket man också lyckas med när det återstår dryga 3 minuter och tar matchen till förlängning. I förlängningen byter lagen chanser med varandra men inget mål. I straffläggningen som följer är det SSK som drar det längsta strået när Anton Holm sätter den första straffen samt att Johan Skinnars sätter den avgörande.

Heta känslor i länsderbyt mellan Anton Holm SSK och Björn Jonasson Huddinge

För utförlig matchstatistik klicka här

Vi fick en pratstund med Victor Andersson, SSK som kom från Huddinge den här säsongen samt Måns Lindbäck, SSK som idag har skrivit ett nytt 2 årskontrakt med SSK

 

 

Ingen kommentar

Kommentera