Blogg Sundberg: Troja/Ljungby och SSK över strecket kvalserien till HA efter två omgångar

0

Det är dags för andra omgången i kvalserien till HockeyAllsvenskan. Undertecknade har tagit sig till Kristianstad för mötet mellan KIK och SSK.

Lagen möttes i förra årets Play off till Kvalserien och SSK vann då båda sina hemmamatcher och Kristianstad vann den första matchen med hela 6-3.

Matchfakta

Kristianstad-Södertälje 4-5  (0-1,3-3,1-1)

Målen

0-1 Felix Maegaard-Scheel

0-2 Lucas Carlsson

0-3 Anton Holm

1-3 Daniel Andersson

1-4 Anton Holm

2-4 Acke Ringström

3-4 Filip Pettersson

3-5 Jonas Westerling

4-5 Thom Flodkvist

Sammanfattning

Kristianstad sätter upp ett högt tempo från början men lyckas inte göra mål på de chanser de skapar. Det är i stället SSK som tar ledningen efter 18.35 det är Erik Ullman som får på ett höstlöv som styrs in av Felix Scheel. Tempot har bedarrat något i slutet av perioden. Den andra perioden blir målrik, SSK går ifrån till 4-1 men ett jagande Kristianstad reducerar både en och två gånger och när perioden är slut står det 3-4. i början av den tredje perioden har Kristianstad en puck inne men domaren har redan hunnit blåsa för hög klubba. Kristianstad satte hög press på SSK som fick slå ifrån sig, I slutet av perioden tog Kristianstad ut målvakten i jakt på en kvittering. Jonas Westerling satte då istället 5-3 för SSK i tom kasse. När det återstod 1 sekund forcerade KIK in en reducering till slutresultatet 4-5.

Tre viktiga poäng för SSK som tillsammans med Troja/Ljungby ligger ovanför strecket. Troja vann borta mot Västerås med 4-1 och i den tredje matchen vann Huddinge borta mot Visby/Roma. Just Södertälje och Troja möts i Scaniarinken på tisdag.

För utförlig matchstatistik klicka här

Här följer 3 något röriga intervjuer pga yttre omständigheter

Först ut Christoffer Lindholm, Kristianstad

Alexander Sahlin storspelande målvakt i SSK,

och Anton Holm 2 målskytt i SSK

 

Ingen kommentar

Kommentera