Blogg Sundberg HA: Kvalserien till HockeyAllsvenskan är i gång

0

Kvalserier är i gång på alla håll och kanter. Det är direktkval till SHL och samtidigt spelas kvalserien till HockeyAllsvenskan.

Vi är på plats i Scaniarinken för att följa matchen mellan SSK och Västerås de två lag som kom sist i HockeyAllsvenskan. De fyra andra lagen som ingår i KS till HA är Huddinge som på hemmaplan ställs mot Kristianstad och Troja/Ljungby som tar emot Visby/Roma.

Matchfakta

Södertälje-Västerås 2-3 OT (1-1,0-1,1-0,0-1)

Målen

1-0 Jonas Westerling

1-1 Daniel Bernhardt

1-2 Mikael Frycklund

2-2 Johan Skinnars

2-3 Mikael Frycklund i OT

Sammanfattning

Två spelsugna lag som har ”vilat” sedan HockeyAllsvenskan avslutade. SSK startar i ett rasande tempo och tar också ledningen efter dryga 4 minuter. Man har sedan bud på fler mål men Västerås målvakt Henrik Lundberg spelar stabilt. Västerås arbetar sig in i matchen och utjämnar också innan perioden är över. I den andra perioden är rollerna ombytta och det är Västerås som inleder starkast. och Södertälje får försvara sig och även här är det målvakten idag Alexander Sahlin i SSK kassen som spelar stabilt och gör flera avgörande ingripanden för att freda sitt mål från påhälsning. Västerås tar ledningen när det återstår dryga 3 minuter av andra perioden. I den oerhört jämna tredje perioden så utjämnar SSK och tar matchen till förlängning. Där drar Västerås det längsta strået då man avgör efter dryga 2 minuter genom Mikael Frycklund

För utförlig matchstatistik från Kvalserien klicka här

Vi fick en pratstund med Jonas Westerling som gjorde SSK:s första mål i matchen och krigade oerhört genom hela matchen.

 

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.