Blogg Sundberg: Lite tankar inför en kvalserie

0

För tredje året i rad spelar Södertälje kvalserie. Två år har man spelat negativt kval och förra året när man spelade samma kvalserie var det ett positivt kval.

Hur kan tankarna gå i SSKlägret nu såhär när det återstår två matcher av grundserien? Att Södertälje skulle husera långt ner i tabellen har väl inte varit någon överraskning och något man har varit väl medveten om att så skulle vara. Trots det så fanns förhoppningen länge om att klara sig kvar  i HockeyAllsvenskan utan att behöva spela en kvalserie.

Södertälje har den här säsongen blandat lysande spel med urusla prestationer och det är väl just det som har varit avgörande, att man har varit för ojämna.

Efter grundserien följer nu ett långt uppehåll för SSK, bra eller dåligt? Som det ser ut just nu med flera nyckelspelare på skadelistan så får man väl se det som positivt. Då man har chans att rehabilitera och ”lappa ihop” de spelare som behöver. Det negativa med ett långt uppehåll är ju att man tappar matchtempo och att det kan ta några matcher att komma in i det igen.

Än är det inte klart vilket lag som kommer att följa med SSK i kvalserien och det kommer nog inte att avgöras förrän i den sista matchen då de två lag som är indragna i bottenstriden, Björklöven och Västerås möts i den sista matchen.

Vilket lag skulle passa SSK bäst i en kvalserie då? Ja det är nog hugget som stucket. Björklöven och Södertälje är ungefär lika dåliga på hemmaplan. SSK har två vinster i Umeå varav en på straffar. I Södertälje vann Björklöven båda mötena. Västerås har vunnit båda mötena i Scaniarinken och Södertälje vann på straffar i Västerås vid förra drabbningen. Man möts för andra gången i Västerås i morgon onsdag och det lag som vinner kan få ett mentalt övertag.

Vi fick en pratstund med Johan Skinnars, kapten i SSK efter måndagens förlust mot Oskarshamn, tankar om den stundande kvalserie.

 

Ingen kommentar

Kommentera