J18 Elit: Vi vill se en bra prestation – Magnus Sandström

0

J18 Elit Södra har startat om och för Frölunda som trots en mindre bra start mot Karlskrona HK i torsdags där det dröjde nästan två perioder innan man kom igång och till slut kunde segra väntar imorgon söndag en tuff kamp mot ett hett Rögle som de senaste matcherna kommit igång.

Jag tog kameran och diktafonen med mig ner till Frölundaborg på lördagsförmiddagen där materialaren Stefan Isaksson var i gång med att förbereda morgondagens bortamatch och på isen bevittnade jag ett fartfyllt ispass som leddes av den nya assisterande tränaren Magnus Sandström som hittat hem till Frölunda HC igen efter fyra år i Mölndal Hockeys juniororganisation.

– Senast vi mötte Rögle gick det lite väl lätt på hemmaplan då vi vann med 10-0 säger Magnus och fortsätter; – Vi vet att det kommer bli tufft och inte alls lika ”lätt” imorgon, de har vunnit tre raka matcher nu varav den sista mot Malmö Redhawks med 2-0 så det gäller att vi är på tårna.

12112016-dsc_1541

Foto: Magnus Sandström blickar ut på träningen. Fotograf: Christian Wahlgren

Om att Frölunda J18 är obesegrade hittills i serien och att man kanske börjar ”tumma” på detaljer avfärdar Magnus direkt;
– Vi är på killarna om det och det spelar ingen roll om vi vinner med 3-2 eller 5-0. Vi vill se att killarna håller uppe en bra prestation över 60 minuter och inte bara delar av matchen. Vi ska inte vara nöjda med att vinna utan vi ska jobba hårt hela tiden.

Du är tillbaka i Frölunda HCs organisation och Frölunda J18 efter fyra år i Mölndal hockey, hur känns det att vara hemma igen?
– Det känns bra, jag hade nio bra år här först och sedan fyra i Mölndal där jag gick från U15/U16 och sedan till J20 Elit vilket var ett stort steg och nu tar jag nästa steg här. Frölunda är en bra verksamhet att vara i både som spelare och ledare och jag är tacksam att få jobba med de drivna killarna som är här varje dag.

För de som inte kanske har så bra koll på vem du är, vad kan vi förvänta oss av dig?
– Jag är positiv och ambitiös och vill jobba med killarna så de blir bättre för varje dag. Sedan är jag kanske inte är den som skriker högst i båset men Pierre, (Johnsson, huvudtränare), och jag kompletterar varandra. Han är eldig och jag mer lugn och vi kan bolla saker/idéer/tankar mellan varandra för att få ut max av killarna vilket är bra. 

Fyra snabba frågor med Magnus Sandström.
Uddamålsseger eller storvinst? – Uddamålsseger
Hemlagat eller Vägmat? – Hemlagat
Easton eller Bauer? – Bauer
Frölundaborg eller Mölndal Ishall? Frölundaborg säger Magnus som skrattar till och tillägger;  – De är bättre ljudsystem här.

”Vi ska hela tiden förbättra vår prestation, vi är inte nöjda med att bara vinna”
– Elias Stendahl

Vi tog även ett snack med Elias Stendahl, rivig forward i Frölunda J18 som hittills under säsongen tagit för sig mer och mer och leder laget med sin inställning och jobbet på isen.

12112016-dsc_1565

Foto: #62 Elias Stendahl fintar bort en lagkamrat Fotograf: Christian Wahlgren

Match imorgon Elias men idag har ni precis avslutat ett, vad det såg ut som, fartfyllt ispass?
– Ja, det var en intensiv träning där vi fokuserade på att få igång våra kroppar med högt tempo rakt igenom så det kändes bra.

Om vi jämför förra säsongen med denna så ser det ut som att du tagit flera kliv framåt och leder laget på isen mer nu än tidigare, håller du med mig om det?
– Ja det gör jag. Jag tycker att jag tar ett större ansvar och försöker leda laget framåt med hårt jobb. Jag försöker även peppa en hel del i båset om det behövs.

Ni möter Rögle BK borta imorgon, hur går tankarna inför det?
– Det ska bli kul, det har gått bra för Rögle nu de senaste matcherna så jag förväntar mig en fartfyllt match med mycket kamp och vi har inte förlorat ännu och har inga planer på att göra det imorgon heller säger Elias med ett leende.

Just det att ni inte har förlorat ännu, hur ser du på det, kan det skapa ett tänk att ni är ”oövervinnliga”?
– Nja säger Elias och fortsätter; – Inför varje match så pratar vi om att vi hela tiden ska spela bättre än matchen innan, att vår prestation alltid kan bli bättre och vi nöjer oss inte bara med att vinna, vi ska bli bättre hela tiden.

Lycka till imorgon.
– Tack!

***

Följ oss på sociala medier:
Twitter: @pucksnack
Facebook: Pucksnack
Instagram: @pucksnack

39 åring från Göteborg som uttrycker min kärlek till ishockey genom Pucksnack.com och Instagram och Twitter. Tveka inte på att kommentera eller skicka ett mail om ni har några frågor!

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.