Fredrik Pettersson – Laddar för spel i KHL hemma i Göteborg

0

Medan större delen av Göteborgarna letade efter platser att fira nationaldagen körde hockeyspelaren Fredrik Pettersson ett av många inbokade löp/styrkepass i Majorna hos Hockey-PT där han delade både yta och träningsråd från flertalet hockeyspelare som likt Fredrik är hemma och tränar över sommaren.

Freddan 3

Foto: Fredrik Pettersson och Fanny Mellgren (GHC). Fotograf: Daniel Kohlin, Pucksnack.com

Vi var på plats på gymmet tillsammans med Fanny Mellgren från Göteborg HC för att filma hennes intervju med Fredrik då han brinner för damhockeyn och är med och stöttar Göteborgs enda elitlag inom damhockeyn. Efteråt passade jag på att ta tempen på publikfavoriten och Guldhjälten från Ishockey-VM i Globen 2013.

Du är tillbaka i Göteborg över sommaren efter en säsong i Schweiz, hur känns det att vara hemma igen och hur ser du på den gångna säsongen med Lugano?

Det är alltid skönt att vara tillbaka i Göteborg, träffa familjen, vänner och att komma hem och träna. Det är även en möjlighet för mig att gå tillbaka och titta på den säsong vi hade i Lugano där vi efter en tuff start och en sistaplats i ligan med sparkad tränare till slut föll i finalen mot Bern och även om det är surt att förlora en final är jag ändå nöjd med säsongen för egen del.

Ett nytt försök i KHL, denna gång i Torpedo Nizhny Novgorod.

Fredrik gjorde för ett par år sen ett försök i KHL och då i Ukraina och Donbass Donetsk . En säsong som stundtals förstördes av skador där Fredrik kom aldrig riktigt in i sitt spel vilket även gjorde att han lämnade ligan efter fem matcher under sin andra säsong.

Du lämnar Schweiz och Lugano HC efter tre spelade säsonger för att göra ett nytt försök i KHL i klubben Torpedo Nizhny Novgorod, hur ser du på den utmaningen?

– Trots att jag hade ett år kvar i Schweiz och Lugano kände jag ändå att jag ville göra något nytt och när jag fick en ny möjlighet så kändes det rätt både utvecklingsmässigt och tidsmässigt i livet. Sedan får vi se hur länge jag blir kvar men det ska bli ett äventyr säger Fredrik och utvecklar:

Freddan 2

Foto: Fredrik Pettersson Fotograf: Daniel Kohlin, Pucksnack.com

Ryssland är speciellt, det är en bättre liga jämfört med exempelvis Schweiziska ligan och ett annat typ av ansvar. Jag är hungrig säger Fredrik och ler.

Om sin tidigare sejour i KHL är Fredrik fåordig

– Det stämde helt enkelt inte första gången jag var där. Jag spelade inte bra och var skadad stor del vilket även gjorde att jag fick lämna men jag har lärt mig mycket av det – ju tjockare skinn jag får desto bättre blir jag på att tackla sånt. Den här gången blir det en omstart, jag skriver ett nytt kapitel i mitt liv där jag definitivt både är en bättre hockeyspelare men också en mognare människa med bättre koll på hockeylivet och vad som krävs.

Ska vi prata lite Frölunda som gick hela vägen förra säsongen med både CHL och SM Guld. Har du följt dom något under förra säsongen?

– Jag tror aldrig att jag följt dom så mycket som jag gjort i år, jag tror säkert att jag såg trettio matcher bara i grundserien och i stort sett alla matcher i slutspelet.

Jag är sjukt imponerad, det jobbet de har gjort hela vägen genom föreningen är fantastiskt och de är absolut på väg åt rätt håll så hatten av till allihopa och jag gläds med mina kompisar inom föreningen och laget. Jag tycker det är fantastiskt kul säger Fredrik och det syns verkligen hur mycket han brinner för Frölunda.

Hur tror du det kommer att gå för dom kommande säsong? De har ju tappat en del tongivande spelare.

– Jag tror de kommer att ånga på, de har som sagt jobbat efter en treårig plan och även om det bör vara grusigt i början som alltid pga. spelarbyten mm så kommer laget att sätta sig och de kommer köra över ganska många lag när det väl börjar.
De kommer gå till final i år igen. Det är jag 100% säker på.

Freddan 5

Foto: Undertecknad och Fredrik i samspråk Fotograf: Daniel Kohlin, Pucksnack.com

Och du och Torpedo, hur långt kommer ni gå?

– Det är svårt att säga eftersom jag inte följt dom direkt men absolut så är vi ett slutspelslag. De förlorade i kvarten mot CSKA Moskva som enligt mig var det bästa laget trots att Magnitogorsk tog hem ligan.

Vi kommer vara hårt jobbande och nu ska jag hitta min roll och ett spelsätt som passar mig. Det finns inga genvägar säger Fredrik bestämt.

Den stora frågan alla Frölundasupportrar undrar är om vi kommer att få se dig Fredrik Pettersson i Frölunda HC igen och isf när?

– Jag kan inte svara på det men jag kan säga att om allt går väl så kommer ni att få göra det, det är åtminstone min plan men man vet aldrig med hockeylivet. Det är många faktorer som ska spela in och just nu trivs jag utomlands där det även går bra för mig på den höga nivå det faktiskt är. Dock är en sak säker iaf, jag är uppvuxen i Frölunda och älskar föreningen, det finns liksom inget annat lag i Sverige men när och hur vet jag inte och min plan är att jag ska spela i Frölunda igen säger Fredrik avslutningsvis.

Vem vet, kanske kommer publikhjälten hem om ett par år efter vunna titlar utomlands men nu är det fullt fokus på Torpedo och KHL för Fredrik Pettersson och vi önskar honom ett stort Lycka till i sin nya klubb och liga och passar även på att säga Välkommen hem när det är dags.

//Christian Wahlgren (@Wahlgren_80)
christian.wahlgren (a) pucksnack.com

Följ oss på sociala medier:
Twitter: @pucksnack
Facebook: Pucksnack
Instagram: Pucksnack

39 åring från Göteborg som uttrycker min kärlek till ishockey genom Pucksnack.com och Instagram och Twitter. Tveka inte på att kommentera eller skicka ett mail om ni har några frågor!

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.