U16SM: Bronset till Brynäs IF

0

Två lag som känner varandra väl drabbades samman i bronsmatchen för U16 Elit på fredagsförmiddagen. Sist lagen möttes vann Frölunda med klara 8-2 medan Brynäs IF gick segrande ur dagens drabbning med klara 10-4 och därmed säkrade bronspengen.

NYKÖPING – Brynäs gick tidigt upp i en 2-0 ledning efter mål av Sebastian Sundlöv och Axel Lind vilket även länge såg ut att bli periodens resultat men en sen reducering till 2-1 genom Samuel Fagemo tog Frölunda tillbaka in i matchen.

Frölunda hade ett par anfall i den andra perioden där man lyckades skapa ett par farligheter på Brynäskeepern Ludwig Agell och när man kände att man var på gång in i matchen var det istället Brynäs som lyckades utöka ytterligare och Frölundas uppförsbacke blev bara brantare och brantare när man inför den tredje perioden låg under med 8-1.

Trots tre mål och ett betydligt bättre spel av Frölunda i den tredje perioden orkade inte Göteborgarna komma tillbaka som fick se Brynäs Simon Appelquist fastställa slutresultatet 10-4 med sitt tredje mål i matchen och därmed säkrade Gästrikelaget bronspengen och titeln som Sveriges tredje bästa lag i U16 Elit.

Köp våra bilder från matchen. Kontakta oss på redaktionen@pucksnack.com
Bild för webben: 75 kr st.
Originalbild för eget tryck: 150 kr st.

Matchstatistik:
Frölunda HC – Brynäs IF 4-10 (1-2, 0-6, 3-2)
Skott: 36-46
Utvmin: 6-8

Period 1:
0-1 Sebastian Sundlöv (Fabian Zimmerhofer)
0-2 Alex Lind (Philip Holmli) SH1
1-2 Samuel Fagemo (Melker Samuelsson)

Period 2:
1-3 Simon Appelquist (Rasmus Sandin, Victor Söderström)
1-4 Simon Appelquist (Oscar Birgersson, Gabriel Deutsch)
1-5 Adam Boqvist (Oscar Birgersson, Gabriel Deutsch)
1-6 Adam Bäckehag (William Harila, Kevin Lilja)
1-7 Adam Boqvist (Rasmus Sandin)
1-8 Gabriel Deutsch (Simon Appelquist, Rasmus Sandin)

Period 3:
1-9 Kevin Lilja (Alex Lind, Jonatan Fältström)
2-9 Arvid Caderoth (Robin Sundman, Melker Samuelsson) PP1
3-9 Elmer Söderblom (Leon Lerebäck, Linus Nässén)
4-9 Leon Lerebäck (Melker Samuelsson) PP1
4-10 Simon Appelquist (Gabriel Deutsch)

Följ oss på sociala medier:
Twitter: @pucksnack
Facebook: Pucksnack
Instagram: Pucksnack

33 åring från Göteborg som uttrycker min kärlek till ishockey genom Pucksnack.com och Twitter. Jag kommer att leverera intressanta intervjuer och tankar både i textform och genom video. Tveka inte på att kommentera eller skicka ett mail om ni har några frågor!

Ingen kommentar

Kommentera