Meca Hockeyrace: Kval till SHL MoDo-Leksand

0

Meca Hockeyrace, kvalet till SHL har startat och de olika matchserierna spelas varannan dag. Matchserierna ser ut så här Karlskrona-AIK och MoDo-Leksand.

AIK vann den Hockeyallsvenska finalen över skrällaget Tingsryd i en jämn matchserie som gick till sudden death i den femte och avgörande matchen. Leksand vann lite överraskande slutspelsserien i Hockeyallsvenskan när man i den sista och avgörande matchen var tvungen att vinna över Mora med minst 4 mål. Det gjorde man på hemmaplan med hela 6-0. Kampen och direktkvalsplatsen spelades sedan mellan Tingsryd och Leksand där Leksand gick segrandes ur striden med 2-0 i matcher.

Vi är på plats i Fjällräven center och ser den första matchen mellan MoDo-Leksand.

Matchfakta

MoDo-Leksand 5-0 (2-0,2-0,1-0

Skott 31-26 (13-6,13-8,5-12)

Målen

1-0 Victor Olofsson (Filippula,Thomas)

2-0Emil Pettersson (Possler, Grundström)

3-0 Ludvig Nilsson (Axelsson)

4-0 Victor Olofsson (Filippula,Thomas)

5-0 Gustav Possler (E Pettersson, Olofsson)

Matchnotis

Det var klasskillnad på lagen redan från start, Leksand verkade till och med vara lite tagna av stundens allvar. Modo har 3 powerplay i första perioden, det första ganska tidigt. Det sliter hårt på Leksand som inte hänger med i det tempo Modo sätter upp. Leksand har sitt första riktiga anfall efter 18 minuter, man har förvisso haft några kontringar men inga längre anfall Modo leder också med 2-0 efter första perioden

I inledningen på den andra perioden verkar Leksand ha kommit över det mesta av sin nervositet och håller jämn steg spelmässigt med MoDo, i alla fall i ca 5 minuter man får också ett pp i den sjunde minuten med det blir resultatlöst. Modo ökar på sin ledning till 4-0 i den andra perioden. Det fjärde målet kommer på slutsignal men efter videogranskning konstaterar man att pucken var inne innan signalen ljöd.

Leksand byter målvakt inför den tredje perioden, det är också den period som är jämnast spelmässigt mycket beroende på att matchen i princip är avgjord. Modo gör sedan 5-0 och det i powerplay, sitt fjärde i matchen. I slutminuten tar Leksandsspelare ut sin frustration och startar slagsmål men det mynnar bara ut i några utvisningar.

För ytterligare statistik se här

Vi fick en pratstund med Emil Djuse i Modo och med Victor Amnér i Leksand.

 

Det här var Modos match från början till slut och ska Leksand ha någonting att hämta i denna matchserie måste man nog steppa upp flera nivåer.

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.