Debut på norsk pressläktare

1

När vissa jobbar på att pressläktardebutera i NHL (ping Kajsa Kalméus) så jobbar jag lite mer below average och på att avverka närområdet först.

Ja, det är nämligen så att jag i kväll åker till grannlandet Norge – Sarpsborg och Sparta Amfi närmare bestämt – för att se Storhamar försöka utöka till 3-0 i matcher i kvartsfinalmötet borta mot Sparta Sarpsborg.

Det bli min första Storhamar-match live
Det blir min första match på en norsk pressläktare (tror jag…)

***

Ni minns väl Storhamar ifrån Champions Hockey League denna säsongen?

Den lilla föreningen som slog storlag som Genève-Servette (Schweiz), Sparta Prag (Tjeckien) & Red Bull Salzburg (Österrike) och gav finska TPS Åbo en riktigt tuff match efter 3-4 på bortaplan (efter att ha tappat 3-0 från första perioden) och 1-2 på hemmaplan.

Visst, nu är jag medveten om hur många ser på en turnering som CHL och säkerligen har en åsikt om hur spelarna i de mer välbetalda lagen (lex Genève) väl anstränger sig.

Men jag köper inte snacket om att spelarna inte spelar, försöker göra sitt.

Just därför är det extra roligt med ett lag som Storhamar, som omsätter runt 15 miljoner kronor per år, går in och slår de lag jag ovan nämnt.

Den här artikeln där Storhamarspelarna själva får skrapa bort CHL-reklamen från sargen i Hamar OL-Amfi – som en känga till Genève-spelarna – är lite underhållande.

 

***

 

Siktar på att få lite snack med Storhamars Malmöprodukter Jacob Berglund och Hampus Gustafsson, som båda leder slutspelets poängliga med sju poäng vardera. På två matcher!

Berglund slutade också trea i grundseriens poängliga med 56 poäng (24+32) på 43 matcher.

Utöver dem återfinns en rad svenskar (vilket är väldigt vanligt bland de norska lagen). Bl.a. Erik de la Rose (äldre bror till Montreál Canadiens-spelaren Jacob), Mikael Zettergren och målvakten Oskar Östlund (som var en utav CHL:s absolut bästa!) – för att nämna några!

I laget återfinns också bl.a. Lars Løkken Østli (som spelade en halv säsong i Luleå HF 2010/11), Patrik Bäärnhielm (Luleåprodukt som har ett par säsonger i densamma förening) och Christian Larrivée (kanadick som gör sin sjunde säsong i Storhamar – och sitter på kontrakt t.o.m 18/19 – samt förflutet i Västerås IK).

***

Jag är galet laddad och det ska bli riktigt kul att bevittna Storhamar live för första gången.

Ses i kväll, Hamargutter!

 

/Efraim Larsson
@EfraimLarsson

 

1 kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.