Kval till Riksserien: Färjestad BK – Göteborg HC

Göteborg HC startar matchen på ett bra sätt och Färjestad får inledningsvis svårt att hänga med. 03:35 in i första perioden får Färjestad en utvisning. Göteborg visar upp ett fint spel i powerplay som också ger utdelning. Teddie Falkeborn lägger in pucken bakom en chanslös Linda Glädt i målet. Göteborg fortsätter sitt fina spel och pressar tillbaka Färjestad.

Halvvägs in i den första perioden får Göteborg en utvisning och det ser ut som om Färjestad skall få en chans att komma tillbaka in i matchen. Men istället snappar Sandra Pettersson upp pucken från en oaktsam Färjestadspelare och gör  0-2 i numerärt underläge.

Många chanser följer och det ser ut som om Göteborg har matchen precis där dom vill ha den. En slarvig passning från Göteborgs sida kan dock göra att Färjestad kan reducera till 1-2 i slutet av den första perioden. Målet ger mycket energi och Färjestad avslutar perioden på ett bra sätt.

Energin håller i sig in i den andra perioden som Färjestad startar i ett bra tempo. Göteborg drar sedan på sig ett par utvisningar som gör att Färjestad till slut kan kvittera matchen. Göteborg missar passningar och börjar istället transportera pucken, vilket bara gynnar Färjestad.

Halvvägs in i den andra perioden kan Färjestad återigen ta till vara på en slarvig passning av Göteborg. Färjestad har nu gått om och Göteborg är dom som får jaga.

I tredje perioden går Göteborg ner på folk och kan genom detta få ny energi och på så sätt ta initiativ i matchen. Och återigen visar Göteborg att dom är starka i powerplay. Matchen är kvitterad.
Göteborg jagar nu ett ledningsmål och tre välbehövliga poäng.
Dock blir det inga mer mål på ordinarie tid och matchen går till förlängning.

En förlängning som rycks sönder av utvisningar vilket inte gynnar något av lagen. Förlängningen slutar utan att några mål har fallit, och väntar det straffar.

Kallison Funk inleder straffläggningen för Göteborg och sätter den säkert bakom en chanslös Linda Glädt. Därefter stänger båda målvaktena butiken och inga mer mål faller.

Göteborg HC åker nu hem med två poäng i bagaget istället för dom tre som dom så väl behövde. Nu har Sundsvall tre poängs övertag om den andra platsen till Riksserien. Om Göteborg skulle slå Sundsvall i den sista matchen så hamnar båda lagen på samma poäng. Vilker i sin tur leder till att Sundsvall kommer att gå upp på målskillnad. Förutsatt såklart att samtliga andra matcher är vunna för båda lagen.

Göteborg behöver således hjälp av något annat lag som kan ta poäng av Sundsvall. Bäst lämpade för detta är nog Färjestad.

Om alla matcher faller ut till Göteborgs fördel så kommer den sista matchen i kvalet bli högintressant. Då möts Göteborg och Sundsvall. Och om andra matcher fallit ut på rätt sätt så kommer den här matchen bli direkt avgörande. Vinst ger en plats i Riksserien och förlust innebär en säsong i division 1.

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.