Blogg: Nattens NHL-tankar

0

Jag sitter för tillfället mitt i en relativt lugn arbetsnatt (*knock, knock*) här på ett litet äldreboende beläget i den västkustska metropolen Uddevalla och försöker hålla mina små korpgluggar på nattens NHL-omgång så mycket jag kan. Nåja, så mycket som de gamla damerna & herrarna tillåter mig göra det emellan larmen och ronderna, vill säga.

Inne på min tredje kaffekopp och min andra kexchoklad (ja, jag använder nattpassen som undanflykt för mitt sötsug) för natten slår det mig plötsligt hur dålig jag känner mig som släppt på skrivandet på senare tid. Därför tänkte jag krita ned några utav mina tankar kring nattens NHL.

***

Med ett par månader utan ett blogginlägg känner jag mig nästan som en rookie, och det leder mig ju tveklöst till en utav de skönaste i ligan just nu. Den 22-årige backen Shayne Gostisbehere är en utav NHL:s hetaste spelare för tillfället och har väl knappt undgått någon med fallenhet för spelet med puck?

”The Ghost”, även kallad, stänkte in ett mål (hans 11:e för säsongen) när Philadelphia Flyers besegrade New Jersey Devils med 6-3 på bortaplan i natt. Poängen innebar att amerikanen skrapat ihop poäng i 13 raka matcher, vilket är rekord för en rookieback i NHL. Hur långt kan han gå, tro?

 

***

Apropå NJ Devils så spelade de i dag i en helschysst throwback-tröja med samma design de använde mellan åren 1982-92. Som tröjnörd (ja, det får jag väl ändå påstå att jag är) så älskar jag ju när lagen använder retromodeller, för de har en tendens att vara sanslöst snygga på Reebok Edge-tröjorna. Denna är inget undantag.

Bild från NHL:s officiella twitterkonto

***

Alexander Wennbergs straffmål på Tuukka Rask är läckert, även om jag tycker att Rask står lite felplacerad  (för långt till höger sett bakifrån) och till synes agerar en aning lojt. Målet var Wennbergs sjätte den här säsongen och Columbus Blue Jackets enda mål i matchen när man förlorade med 2-1 efter straffar mot Boston Bruins. Straffläggningen avgjorde Loui Eriksson, som dagen till ära spelade sin 700:e NHL-match.

***

Apropå f.d. Frölunda HC-representanter så stod Mattias Janmark för Dallas Stars enda mål i OT-förlusten (1-2) borta mot St. Louis Blues, och det var ifrån en skapligt snäv vinkel han tryckte in den.

***

Om 21 timmar väntar en skön drabbning på Manhattan då New York Rangers tar emot Chicago Blackhawks i Madison Square Garden. Det lär bli en skön drabbning!

Morsning.

/Efraim
@EfraimLarsson

 

 

 

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.