SHL: Johnsons stora show i seriefinalen

0

Frölunda tog emot Skellefteå, men bjöd inte gästerna på något trevligt välkomnande. 1-0 efter första perioden blev till 6-3 efter 60 spelade minuter. Frölunda vann och återtog förstaplatsen i SHL, när Andreas Johnson hade stor show i Scandinavium.

Effektivt Frölunda
Till en början var det Skellefteå som satte agendan på matchen och hade inledningsvis mycket spel i Frölundas zon. Frölunda höll undan och fick efter 17 minuter chansen i powerplay. Här började Andreas Johnson sin stora show. 25 sekunder in i det numerära överläget öppnade Johnson sitt, och matchens målskytte.
Skellefteås speldominans blev allt tydligare inledningen av andra perioden och ledde till att gästerna fick chansen i powerplay – två gånger om.
Istället för en kvittering såg Frölundas hårt jobbande Nicklas Lasu till att utöka till 2-0 för Frölunda, i numerärt underläge.

Strax efter tvåan kom också 3-0, när Andreas Johnson gjorde sitt andra mål för kvällen. Niclas Burström fick till en reducering innan pausvilan, men halvvägs in i den tredje perioden gjorde Andreas Johnson sitt tredje mål för kvällen och utökade till 5-1. Johnsons andra powerplay-mål för kvällen och sjätte för säsongen. På så sätt är han den mest framgångsrika målskytt i powerplay, denna säsong.

På åtta skott i den andra perioden lyckades Frölunda göra tre mål. En effektivitet som bäddade för Frölundas stora frammarsch i matchen.

Lasse Johansson stängde matchen
Trots en 5-1-ledning tog sig Skellefteå in i matchen igen och lyckades få till både ett andra och tredje mål. Med ställningen 5-3 fick Adam Pettersson ett läge framför mål. Lasse Johansson sträckte ut benskyddet, räddade på ett spektakulärt sätt chansen och i spelvändningen som uppstod kunde Ryan Lasch lägga pucken i tom bur och punktera matchen.

En seriefinal där Skellefteå ofta styrde spelet, men Frölunda gjorde målen. Frölunda är nu uppe på 56 poäng, ett före Skellefteå

 

Matchstatistik
Frölunda HC – Skellefteå AIK (1-0, 3-1, 2-2)

Period 1
1-0 (17:42) Andreas Johnson (Lundqvist/Abbott) – PP

Period 2
2-0 (26:11) Nicklas Lasu (Rosseli Olsen) – SH1
3-0 (28:45) Andreas Johnson (Abbott/Larsson)
4-0 (34:59) Artturi Lehkonen (Figren/Larsson)
4-1 (35:36) Niclas Burström (Lindholm)

Period 3
5-1 (48:10) Andreas Johnson (Lundqvist/Tömmernes) – PP
5-2 (54:07) Mattias Ritola (Heed/Holmström) – PP
5-3 (57:22) Sebastian Aho (Ritola/Holmström)
6-3 (58:19) Ryan Lasch (Lundqvist/Johansson)

Skott: 26-23
Utvisningar: 10-6

Scandinavium
9222

 

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.