SHL: Stabil Hemmaseger För Brynäs Mot Färjestad

0

Det var ingen ishockeymatch som skulle gå till historieböckerna, men Brynäs stod tillslut som segrare med 3-0 efter en effektiv insats emot ett gästande Färjestad.

Matchen inleddes dock med fart och fläkt och båda lagen var intresserade utav att skapa målchanser. Jonas Holös hade en vass chans att ge gästerna ledningen men Starkbaum klarade av den situationen.

I mitten utav den första perioden så fick gästernas Rickard Wallin besöka utvisningsbåset, 42 sekunder senare så hade Nick Johnson gjort 1-0 för hemmalaget efter att Anton Rödin tappat pucken till Nick Johnson som inte gjorde några misstag och prickade in ledningsmålet för hemmalaget.

Brynäs fortsatte spela bättre än gästerna och kunde hålla 1-0 i periodpaus.

I den andra perioden så gjorde Oskar Lindblom 2-0 efter en soloprestation, Lindblom kunde relativt enkelt promenera genom Färjestads zon och trycka in Brynäs andra mål för kvällen.

Färjestad fick chansen i powerplay i slutet av andra perioden, närmast en reducering kom Rickard Wallin via en styrning i slutskedet men 2-0 stod sig perioden ut.

Bortdömt mål för hemmalaget: 

Pontus Westerholm gjorde 3-0 efter en styrning på Jonathan Pudas skott, ett mål som videogranskades och dömdes bort mest troligt för hög klubba.

3-0 skulle däremot komma. I tom kasse, Daniel Mannberg blev matchens sista målskytt.

Såhär summerar Bernhard Starkbaum matchen till CMore efter matchen:

–  Vi spelade ett stabilt spel, speciellt defensivt och det var en nyckelfaktor för oss i den här segern. Skotten kommer från långt håll och vi håller tätt i slottet. 

Matchstatistik: 

Brynäs IF – Färjestad BK 3-0 (1-0, 1-0,1-0)

Period 1: 

1-0 Nick Johnson (Rödin, Vrana) PP1

Period 2: 

2-0 Oskar Lindblom (Rödin, Pudas) EQ

Period 3:

3-0 Daniel Mannberg (Starkbaum) EQ

Skott: 33-27

Utvisningar: 6-4

Tacklingar: 31-27

GAVLERINKEN ARENA

Publik: 5362

– Niklas Kristiansen

 

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.