SHL: Skellefteå vände och vann

0

Skellefteå vände och vann den täta drabbningen med HV71. Med Janne Pesonen skadad och en nykomponerad kedja visade Skellefteå varför de tillhör den absoluta toppen i Sverige.

Nykomponerade kedjan levererar direkt
HV71 hade ledningen två gånger om, både 1-0 och 2-1, men när matchen skulle avgöras klev den nykomponerade kedjan fram och avgjorde. Med ett mål och två målgivande passningar spelade Andrew Calof pucken till Mattias Ritola, som i sin tur spelade pucken till lagets poängkung, Patrik Zackrisson, som gjorde det matchvinnande 3-2-målet för Skellefteå.

Ritola-Calof-Zackrisson levererade med en gång. Zackrisson har sprutat ur sig poäng denna höst och nu har även kedjekamraten, Andrew Calof, vaknat på riktigt.

För mycket respekt
Utöver lirarna i kedjan med Ritola, Calof och Zackrisson gjorde även Marcus Pettersson må. Backen, som idag gjorde sitt andra mål, hittills, i sin SHL-karriär.

HV71 gör en bra match, följer sin gameplan, försöker själva sätta agendan för matchen, men har ibland för mycket respekt. När Skellefteås 2-2-mål gjordes hade HV nästintill hela laget, vilandes i knäet på målvakten Pettersson-Wentzel, vilket gjorde det enkelt för Marcus Pettersson att sikta och placera pucken i nät.

Skellefteå fortsätter jaga Frölunda och klev nu några poäng närmare serieledarna. Frölunda, som under morgondagen möter Linköping, på bortaplan och kan återigen rycka i tabelltoppen.

 

Matchstatistik
HV71 – Skellefteå (1-0, 1-2, 0-1)

Period 1
1-0 (13:53) Anton Bengtsson (Berglund/Sandberg)

Period 2
1-1((21:18) PP Andrew Calof (Norman/Burström)
2-1 (21:32) Mattias Tedenby (Abbott/Campoli)
2-2 (30:59) Marcus Pettersson (Calof/Lundberg)

Period 3
2-3 (41:29) Patrik Zackrisson (Ritola/Calof)

Skott: 26-24
Utvisningar: 4-4

Kinnarps Arena
6311

 

 

 

 

 

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.