Rögle nollade Karlskrona

0

Gästerna från Ängelholm började matchen bäst och efter 7.39 fick man också det viktiga förstamålet där Patrick Cehlin höll i pucken och satte snyggt in 0-1 i målvaktens högra kryss. Karlskrona kom in i matchen mer som perioden gick och det kändes som att ett kvitteringsmål låg i luften. Röglespelarna kändes passiva men i kombination av starkt målvaktsspel av Volden och ganska tama avslut från hemmaspelarna gick bortalaget till en uddamålsledning i periodpausen.

Målskytten Cehlin intervjuades i periodpausen och svarade på varför det gått såpass bra hittills för laget denna SHL-sejouren:

– Vi jobbar otroligt hårt och sålänge vi jobbar hårdare än våra motståndare kommer vi att vinna många matcher.

Andra perioden präglades av mycket utvisningar och slarvigt passningsspel. Efter 29.07 lyckades Ludvig Rensfeldt snappa upp en puck från offensiv blå som studsat olyckligt på en hemmaspelare och sedan skrinna fram ren mot målet och sätta dit 0-2 pucken.

– Det är som man vänder på en hand jämfört med senaste matchen mot HV 71, sade hemmalagets tränare Pelle Hånberg som menade på att de första 40 minuterna var riktigt dåliga!

Karlskrona kom ändå ut lite bättre i sista perioden men efterhand mattades spelarna av och Rögle fick kontroll på spelet genom att hålla i pucken bra och inte låta hemmaspelarna komma så lätt igenom mittzon. Faktum är att det var närmre både ett tredje och fjärde mål än en reducering. Sista målet kom i öppen kasse av Jack Connolly och den norske målvakten Lars Volden fick äntligen komma in och leda sitt lag till en stabil seger och dessutom hålla nollan.

Matchstatistik

Karlskrona – Rögle (0-1,0-1,0-1)

Period 1

7.39 0-1 Patrick Cehlin (F.Karlsson, S.Wennström)

Period 2

29.07 0-2 Ludvig Rensfeldt (Utan assist)

Period 3

58.45 0-3 5/6 Jack Connolly (L.Volden)

Skottstatistik: 34-25
Utvisningar: 6-12
Arena: Telenor Arena
Publik: 3149

 

 

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.