SHL: Två debutanter med stora intryck!

0

För Linköpings HC går det mesta vägen. Man vann återigen på ett effektivt sätt när man tog emot Luleå på hemmais och efter att ha haft ledningen med 3-0 in i den tredje föll man lite i siffrorna till gästerna, men vann till slut med 3-2.

Ger mer och mer rutin

Debuterande målskytten, Vilmos Gallo. Foto: Sophia Törnell / Pucksnack

Debuterande målskytten, Vilmos Gallo.
Foto: Sophia Törnell / Pucksnack

Matchen i sig en var mycket väl åskådlig, särskilt som vi såg två debutanter ute på isen. En som fick spela med A-laget för första gången och en som gjorde mål för första gången.
– Jag fick en riktigt bra assist utav deras back, och försökte helt enkelt sätta dit den med en backhand som kanske hade lite tur med sig, men den gick in och det är det som räknas, säger Vilmos Gallo till Pucksnack.

Det blev den första på 10, som Vilmos Gallo, 19 år gammal satte dit sin första puck för A-laget, och glädjen efteråt kunde nog inte vara större. Inte minst med tanke på vilken glädje som funnits hos honom sedan han fick komma upp i A-laget.

Att få göra första målet på hemmaplan dessutom?
En otroligt känsla som man längtat efter. Att få höra ens namn ropas ut av speakern och med ett bra dra på läktaren som det var i dag, sedan blev det Game winning goal. 

Hur blir det att ta med sig detta fortsättningsvis till nästa match?
Det får man göra, och det kommer framför allt att bli fokus på att fullfölja och göra mitt jobb ute på isen. Det blir lite mer spel för mig än tidigare, som när man började så vågade man inte hålla i pucken så länge, det ger mer och mer rutin för varje match. 

En bra årskull

En annan kille som var debutant på det sedvanliga sättet var även han nära att göra mål, men ett par bra räddningar från motståndarmålvakten förhindrade detta i slutmomentet av skottet.

Erik Brissle, tillhörande SuperElit-laget, har spelat in 13 poäng på 12 matcher i J20 och fick chansen idag när skadelistan duggade tätt för A-laget.
– Det känns jättestort att man får chansen, och att man fick det när man gått och längtat i snart sex år. Riktigt kul! 

Hur ser du på din insats i matchen?
Jag tycker att jag kom in på ett rätt så bra sätt faktiskt. Att få spela med Fogström och Lilja dessutom, de underlättade för mig många gånger och jag tycker det är en godkänd debut. 

Sista årsjuniorerna (födda 1996) är de som gått och fått chansen just i Linköping, med undantag för en kille — Simon Hellholm, född 1997 — så ser det klart positivt ut för LHC att ha en stam att kunna finna sig kring när väl säsongen summeras och man ska se vilka som får chansen inom föreningen.
– Vi har alltid framstått som en bra årskull, säger Erik, ändå sedan vi var små och det är ju ändå ett gott tecken att vi är några som får den här chansen att komma upp från J-laget och spela med A-laget och i SHL. 


– Stefan Lövstrand

 

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.