HV71 starkast i Bottenmötet

0

HV71 plockade sina första bortapoäng på onsdagskvällen mot Karlskrona efter en formidabel andra period där man gick ifrån till 4-1 och punkterade matchen.

Det märktes att det var två lag som ligger i botten då det var hafsigt och mycket Hawaiihockey. Karlskrona var dock det bättre laget och var nära att ta ledningen men Fredrik Pettersson-Wentzel gjorde så bortalaget kunde gå til periodpaus med 0-0.

Christensen/Tedenby X2

I andra började bortalaget vårda pucken mer och Hemmalaget fick svårt att freda sig. Ryan OByrne öppnade HV71:s målskytte och sedan blev det 2mål från Christensens klubba i samma kryssmaska efter ett identiska pass från Tedenby. Innan perioden var till ända hann även Chris Abbott med att näta och man trodde bortalaget skulle rusa iväg i målprotokollet.

Försvarade ledning i tredje

HV71 la sig istället på försvar och lät Karlskrona jaga. Man fick också utdelning i Powerplay till 2-4 och man försökte komma närmare. HV71 kunde dock hålla undan och bärgade sin första Viktoria på bortaplan. Karlskrona får fortsätta jaga vinster när man redan nu är lite avhängda medans HV71 avancerade till 11 plats.
Matchstatistik
Karlskrona-HV71 2-4 (0-0 1-4 1-0 )

Period 1

Inga mål

Period 2

2:02 0-1 Ryan O´Byrne (Simon Önerud, Mattias Tedenby) EQ

4:03 1-1 John Henrion (Alexander Wiklund, Robin Gartner) EQ

4:39 1-2 Erik Christensen (Mattias Tedenby, Niklas Hansson) EQ

7:22 1-3 Erik Christensen (Mattias Tedenby, Ted Brithén) EQ

13:35 1-4 Chris Abbott (Martin Thörnberg) EQ

Period 3

5:55 2-4 Maksim Matushkin (Robin Gartner) PP1

Skott 29-29
Utvisningar 4-8
Kinnarps Arena

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.