SHL: Växjö vände och vann – I skellefteå

0

Den tillknäppta reprisen på fjolårets finalspel mellan Skellefteå och Växjö tvingades till förlängning. Väl där klev Richard Gynge återigen fram, för sitt Växjö.

Växjö har haft en tung start på SHL-säsongen, med endast tre matcher som resulterat i full pott och hela fem matcher utan poäng. Skellefteå har visat sig vara väldigt hemmastarka och hade inför dagens match vunnit fyra av fem matcher, i Skellefteå Kraft Arena.

Växjö kom till spel med en inställning, lik den vi såg i våras. Ett lag med karaktär, som var sugna på att lira hockey och framför allt vinna matchen.

Ynglingen Calle Rosén gjorde idag sitt första mål för Växjö, när han öppnade målskyttet, efter 04:37 av den första perioden. Ett snöpligt mål, som styr på två Skellefteåspelare. Men i hockey spelar det ingen roll, alla mål räknas – nästan.

Lika turligt som Växjö fick sin ledning, lika turligt gick det till när Janne Pesonen, oförstående, styrde pucken i mål. Målet kom till efter att Tim Heeds klubba gått av i skottögonblicket, och pucken fick än oförutsägbar bana, som ställde Stefan Steen och övriga spelare i Växjö.

Josh Hennessy återgav bortalaget ledningen, genom powerplay, efter en tilltrasslad situation. Strax innan första pausvilan visade John Norman varför han är så viktig för sitt lag. Tillbaka efter avstängningen klev han fram och kvitterade för Skellefteå.

I andra perioden såg Martin Lundberg till att ge Skellefteå ledningen, för första gången i matchen. Men sex minuter från slutet tryckte Tuomas Kiiskinen in 3-3 och tog matchen till förlängning.

Väl i förlängningen tog det inte mer än 52 sekunder, så var matchen avgjord. När Richard Gynge klev fram och gjorde sitt sjätte mål för säsongen och tog två viktiga poäng med sig hem till Småland.

4260 personer hade tagit sig till Skellefteå Kraft Arena och de fick se Växjö lämna med extra poängen.

 

Matchstatistik
Skellefteå AIK– Växjö Lakers 3-4 (2-2, 1-0, 0-1, 0-1) 

Period 1
0-1 (04:37) Calle Rosén (Larsson/Hillding)
1-1 (06:53) Janne Pesonen (Heed/Holmström) PP1
1-2 ( 14:47) Josh Hennessy (Crabb/Heikkinen) PP1
2-2 (18:36) John Norman (Ohlsson)

Period 2
3-2 
(19:48) Martin Lundberg (Aho/Broadhurst) PP1

Period 3
3-3 
(14:26) Toumas Kiiskinen (Gynge/Murphy)

Period 4
3-4 (00:52) Richard Gynge (Rosén)

Skott: 18-23
Tacklingar: 12-9
Utvisningar: 2 – 8

Skellefteå Kraft Arena
Publik: 4 260

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.