KHL: Fortsatt mörker för SKA

0

Fjolårets Gagarin Cup vinnare SKA St. Petersburg har kunnat önska om en bättre säsongsinledning. Förra säsongen tappade man inte en enda poäng de tolv första omgångarna och tragglade sig igenom konferensfinalen mot CSKA Moskva innan man till slut kunde lyfta klubbens första inhemska titel någonsin. Som vanligt ur ett mästarlag försvann en drös med nyckelspelare, spelare som var oerhört svåra att ersätta. Både Patrick Thoresen och Jimmie Ericsson återvände till SHL, Tony Mårtensson hade redan innan bestämt att det var hans sista säsong i Ryssland och valde istället spel i schweiziska Lugano, Viktor Tichonov och Artemij Panarin skrev på för Stanley Cup mästaren Chicago Blackhaws och tjeckiske forwarden Roman Cervenka bröt sitt kontrakt och står än idag utan klubbadress. Tunga spelartapp och tilltänkta toppspelarna Joakim Lindström, Jevgenij Artiuchin och Jarno Koskiranta har inte presterat. Koskiranta har inte ens debuterat.

Till säsongen plockades även kontroversielle tränaren Andrej Nazarov in. Nazarov – som mest är känd för sitt heta temperament och tidigare avstängningar under sin sejour i kazakiska Barys Astana – hamnade tidigt i en dispyt med SKAs dåvarande läkare Jegor Kozlov, och enligt läkaren själv blev han slagen fem gånger av Nazarov. Kozlov fick sedan gå åt sidan och klubben lade locket på angående situationen.

Trots SKAs redan stadiga stomme spelare, främst med kaptenen Ilja Kovaltjuk i spetsen, har något inte klickat under säsongens inledning. Efter dagens 5-2 förlust borta mot Sibir Novosibirsk och fem spelade omgångar har laget endast två trepoängare och en övertidsförlust, och parkerar för tillfället på den åttonde och sista slutspelsplatsen i västra konferensen. Vad det beror på? Mitt tips: Andrej Nazarov. Det är förmodligen bara en tidsfråga innan han får sparken av klubben . En såpass stor klubb som SKA med ligans största omsättning är definitivt inte nöjda med den usla inledningen av säsongen.

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.