SHL – Upptakt och hockeysnack: Brynäs IF

0

Vi går genom de sista dagarna av augusti månad, sista dagarna av sommaren. Hösten står för dörren och det betyder bara en sak – HOCKEYSÄSONG!

Med drygt tjugo dagar kvar till premiären av SHL ska vi ta och kika på hur läget ser ut i just DITT lag. Men för att göra det lite extra speciellt och för att få en god inblick i konkurrenternas trupper tar vi det lag för lag. Först ut är Brynäs IF

Brynäs IF
Ett traditionellt lag som sedan starten av Elitserien prenumererat på spel i högsta ligan. Under årens gång har man mäktat med att lyfta Le Matt-pokalen hela 13 gånger. På så sätt är man den förening som tagit näst flest SM-guld i hockeyhistorien, bara Djurgården är bättre.

Under säsongen 2013/14 slutade Brynäs på en fjärde plats. Därefter åkte man ut med buller och bång, när man besegrades av Färjestad med 4-1 i matcher. Värre blev det dock under föregående säsong, när man inte lyckades placera sig bättre än på tionde plats i tabellen. Dock med 11 poängs marginal ner till Leksand och kvalplatsen. Men med tanke på att man numera får chansen att spela sig till en slutspelsplats via ”play in” lyckades Brynäs ta revansch på Färjestad och slog ut värmlänningarna i ”play in”. Väl i slutspel blev det respass, när man besegrades av Skellefteå med 4-1 i matcher.

Inför kommande säsong har Brynäs stärkt truppen en aning. Thomas Berglund, som kom in och tog över tränarposten i Brynäs mitt under säsongen, ser positivt på hur man lyckades avsluta säsongen 2015.

– Jag var ju inte med från start, men största problemet var effektiviteten. Det tog ett tag innan Brynäs började ta poäng, men sedan fick vi spelet att lossna och det är vad vi tar med oss in i kommande säsong, Säger Berglund.

Thomas kom in i Brynäs som en nödlösning och hade då ett kontrakt som sträckte sig säsongen ut, men strax efter att ”semestern” börjat för Gävlelaget så stod det klart att Berglund står i båset under de två kommande säsonger.

– Jag trivs bra i denna förening och det finns potential i laget, så det kändes bra att skriva på, säger Berglund.

Men vidare i intervjun håller Berglund en låg profil. Jag frågar hur lång tid det tar innan Brynäs vinner nästa SM-guld och jag frågade också vart man kommer vara placerade i tabellen efter juluppehållet, men det får framtiden utvisa, menar Berglund. Helt klart en strategi som kan fungera, man vill inte blotta sig inför motståndarna, innan säsongen ens börjat.

Hur ser du på era chanser inför kommande säsong?

-Vår målsättning är att bli ett vinnande lag igen. Vinna mer än vi förlorar och då hamnar man troligtvis på övre halvan av tabellen, säger Thomas Berglund.

Brynäs har lyckats locka till sig några riktigt duktiga spelare och det finns, precis som Berglund säger, potential i denna förening. Men på frågan vilket det bästa nyförvärvet är vill Berglund inte kommentera.

Brynäs har saker på gång, men jag tror, precis som Berglund, att man hamnar någonstans i mitten. Det finns lag i serien som för tillfället är bättre än Brynäs, men det ska bli intressant att se vad en så rutinerad man som herr Berglund kan göra med den anrika klubben.

Nedan följer listan över nyförvärv och spelartapp

Nyförvärv:
Jonathan Pudas, back, Karlskrona HK
Nick Johnson, forward, Växjö Lakers
Mathias Porseland, back, Vityaz Podolsk
Marc Zanetti, back, IK Oskarshamn
Petr Vrana, forward, Ak Bars Kazan
Johan Alcén, forward, Mora IK

Spelartapp:
Daniel Brodin, forward, Djurgården
Jonas Nordquist, forward, Klagenfurter AC
Alexander Lindgren, forward, Timrå IK
Tomas Slovak, back, HC Kosice
Tim Wallace, forward, klubb ej klar
Bill Sweatt, forward, Luleå Hockey
David Westlund, back, Karlskrona
Oscar Eklund, back, klubb ej klar
Niclas Andersén, back, Pittsburgh Penguins

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.