Blogg: Jokerit kan gå hur långt som helst

0

Idag bevittnade jag Jokerit spela ut favorittippade CSKA Moskva i Hartwall Arena. CSKA var på pappret det starkare laget, men det stoppade inte Jokerit från att vinna i en riktig laginsats och storspel i kassen av svenske Henrik Karlsson. Först genom att i dryga minuten klara av ett 5 mot 3 boxplay, för att sedan klara av en minut 5 mot 4 och själva ta ledningen i powerplay strax därefter. Spelarna hittade varandra på nästan samma nivå som den historiskt dominerande ryssfemman. De var mer hungriga än CSKA, som trots bra spel inte alls fick till det.

Jokerit kan mycket väl utmana om Gagarin Cup redan den andra KHL-säsongen. Det är fortfarande augusti, vilket framförallt märks på publiksiffrorna i ligan, med 57 matcher kvar att spela men Jokerits lag känns helt komplett. Kemin stämmer.

Jokerits lagkapten Ossi Väänänen har dessutom berättat att han instämmer me undersökningen att danskarna är världens lyckligaste folk. Jokerits danskar Peter Regin, Jesper B. Jensen och Philip Larsen bidrar tydligen med mycket positiv energi i omklädningsrummet. Förmodligen en bidragande faktor till varför Jokerit leder serien efter tre omgångar och lika många trepoängare!

Henrik Karlsson, som storspelade och höll nollan i 3-0 vinsten, har denna säsong som personligt mål att vara ligans bästa målvakt. Väldigt viktig mental inställning som visar att han kan bli skillnaden mellan vinst och förlust. Och då är inte ens Karlssons kollega Riku Helenius nämnd – även han en toppmålvakt i ligan och på samma nivå som Karlsson.

Brandon Kozun värvades som Steve Moses ersättare, och han lever verkligen upp till det. 2+1 på de två första matcherna och en assist i dagens match. Och vilket spelsinne! Kozun kommer att göra många poäng i vinter, speciellt om han får fortsätta spela med Niklas Hagman och Peter Regin.

På onsdag väntar Dinamo Minsk hemma i Helsingfors. En svår uppgift, speciellt om Minsk får in både Andrej och Sergej Kostitsyn samt målvakten Kevin Lalande, som det ryktas om..

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.