Lövstrands Hockeyblogg: Atmosfären var något speciellt

0

Helt utan misstycke kan man kalla gårdagens match som en succé.
2 242 personer hade tagit sig dit. Målkalas och slagsmål. En bra start på säsongen!


LINKÖPING Lövstrand_profil2015

Jag tror inte det hade spelat någon roll om matchen spelats under juli månad, eller som nu – under skuggande augusti med sina dunkla morgnar och inträdet mot hösten. Matchen hade varit lika intensiv.

Kanske var det just känslan av att det snart är höst som gjorde Rahimi och Ericsson mer spelsugna än några andra ute på planen.

Även om de var bland de som spelade minst där ute på isen fick de definitivt störst uppmärksamhet. Och inte undra på det!

När väl handskarna flög var det redan klart, och Rahimi hade en sådan intensitet i sina slag att man undrade om han inte varit proffsboxare i sitt tidigare liv. Även om man kunde se Ericsson i ett ställe som valde att stå upp och ta en fight när det krävdes av honom. Lite som en kapten ska göra för sitt lag.

Fantastiskt konstigt

Och visst kan man gärna säga att det tände matchens atmosfär i den kalla – och lite trånga – Stångebrohallen, där folk, som så många gånger förr, samlats för att se på sitt hemmalag ute på isen. Det var något speciellt med det och saken att bara inleda en säsong på det sättet gör allting mycket roligare för både åskådare som supporter.

Men det var en konstig utgång.

Att Linköping lyckades hitta en sådan bra grund att gå på redan i första träningsmatchen gjorde mig förundrad, och tyckte att det ska inte ha större betydelse om Axel Holmström i Skellefteå varit med eller inte. Nu var han inte det, och kanske hade det behövts?

Det fanns ingen tendens till att man skulle hitta det där dominanta spelet på bredd och längd som man tidigare gjort och som man ändå myntat under en sådan lång tid i Skellefteå, utan Linköping spelade bara grundläggande försvars- och anfallshockey. Som fungerade!

Intressantare fortsättning

6-0 var i överkant.

Mer kommer vi få se och jag är väldigt intresserad av fortsättningen för den Nordamerika-kedja som bildades igår mellan Rahkshani, Roe och Gordon hos Linköping. Det kan bli en slagkraftig kedja, precis som man lyckats formera de senaste tre säsongerna.


– Stefan Lövstrand

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.