SHL: Frölunda – Ispremiär i nya tröjor!

 Första ispasset avklarat, när 1505 personer hade tagit sig till Frölundaborg för att se killarna visa upp sig i sina nya dräkter. Lagkaptenen Joel Lundqvist valde några väl passande ord, när han förklarade att säsongen nu är igång.

– Efter en så här ”bra” sommar är det skönt att hockeyn äntligen drar igång igen, sa Lundqvist.

Kvällen inleddes med ett tal från Frölundas ordförande, Mats Grauers, som hälsade alla hjärtligt välkomna och beskrev vilken stor betydelse publiken har för att klubben ska nå framgångar. Med sin välkammade frisyr steg han ut på isen och förklarade att detta var den officiella öppningen på säsongen 2015/16, men att laget redan sedan slutet av maj jobbat stenhårt, för att under kommande säsong nå nya höjder.

Lättsam stämning under internmatch
Efter Grauers välkomnande var det dags att välkomna killarna in på isen. Inför varje spelare fick vi höra lite kuriosa och äntligen slipper den gamla frölundaspelaren, Jonas Johnson, skjutsa runt sonen Andreas, till träningar och matcher. Andreas tog nämligen körkort idag och det gratulerar vi honom till. Han beskrev teoriprovet som mer nervöst än något i hans hockeykarriär.

När presentationen var över visade spelarna upp varför man behöver minst en månad på sig, för att hitta formen, efter ett sommaruppehåll. Tempofattigt, slarvigt och nonchalant, precis som en ispremiär ska vara. Det var nog ingen, varken på isen eller läktaren, som väntat sig blod, svett och tårar. Det var kul att få ”träffas” igen, andas hockeyhall, höra puckar slå i sargen och kika på årets nyförvärv. Matchen var av en lättsam karaktär och vinsten gick, tämligen enkelt, till det vita laget, med Abbott, Sundström och Johnson i spetsen.

Nyförvärven klädde i de nya matchtröjorna
Under dagens träning fick vi för första gången se Frölunda i sitt nya hemmaställ och jag måste ge en stor eloge till designern för denna tröja – Riktigt snygga!

Utöver de gamla ”vanliga” frölundaspelarna så hade vi ett par nya och nygamla personer att hälsa välkomna till Göteborg. Frölunda har förstärkt truppen med följande killar:

Johan Sundström(FW) – New York Islanders

Patrik Carlsson(FW)– HV71

Henrik Tömmernes(B) – Tappara

Spencer Abbott(FW) – Toronto Maple Leafs

Oliver Lauridsen(B)– Philiadelphia flyers

Johan Gustafsson(MV)– Minnesota Wild

Sebastian Stålberg(FW)– Rögle BK

Det blev ungefär en timmas träff som avslutades med ”Skills competition” och ett par härliga ord från tränaren, Roger Rönnberg. Bland annat tittade han tillbaka på fjolåret och konstaterade att hade Frölunda bara vunnit andra matchen i semifinalserien mot Växjö så tror han att de tagit sig till final och sedan avslutade han,

– Och vi vet ju att vi hade slagit Skellefteå i en final.

 

Matchdags
Första träningsmatchen är redan på lördag, då Färjestad står för motstånd i en match som spelas i Stenungsund. Första tävlingsmatchen är den 20 augusti, då Champions Hockey League drar igång. Motståndet är Sheffield Steelers och den matchen spelas i Frölundaborg.

Skönt att vara igång igen och härligt att se killarna redo för ännu en säsong. Förra året var det cirka 1200 personer som kom till första träningen, i år var det 1500. Precis som Grauers säger, det är publiken som gör det hela möjligt.

 

 

2 Kommentarer

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.