Dansk jätte ”klar” för Frölunda

LINKÖPING. Enligt uppgifter som Expressen publicerat under dagen (läs: söndag) har Frölunda signat med svenskbekante Oliver Lauridsen.

Med 104 kilo på sitt konto, 1.97 m.ö.h. och över 260 matcher i AHL kommer en bjässe från Danmark att förstärka Frölunda HC:s backsida. Enligt källor till GT är allting klart, och att en förväntad release genom föreningen kommer på måndag.
Dansken har varit i Sverige förut, han spelade juniorhockey med såväl Rögle som Linköping. Nu ska han, enligt mina uppgifter, vara klar för spel med Frölunda i SHL och kommer att presenteras under måndagen, skriver GT:s skribent Henrik Leman under söndagen.

Oliver Lauridsen kommer från danska Gentofte, men har genomgått skolning i svensk tappning både i Rögles och i Linköpings juniorverksamhet. Totalt till sitt konto har han 99 matcher i både J18- och J20-serien.

Han har spelat 21 matcher i VM för Danmarks landslag.


Stefan Lövstrand

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.