KHL: Bekräftat – Dinamo Riga och Slovan stannar kvar

0

Dinamo Riga och Slovan Bratislava präglades under säsongens gång av ekonomiska problem och båda lagens existens var länge hotad. Skulle Dinamo Riga upphöra helt att existera och kommer Slovan att återvända till inhemska ligan? Efter många turer fram och tillbaka bekräftades det idag på KHL:s hemsida att både Dinamo Riga och Slovan Bratislava kommer att spela kommande säsong.

Nytt serieupplägg

Det kommer även att spelas lika många grundserieomgångar som senaste säsongen, nämligen 60 matcher per lag. Det pratades länge om att grundserien skulle utökas till 66 matcher i och med att säsongen börjar 24 augusti. Alla lag oavsett konferens kommer att mötas två gånger, en hemmamatch och en bortamatch, vilket blir 54 matcher. Resterande 6 matcher kommer att spelas inom den egna divisionen, tre hemmamatcher och tre bortamatcher.

Dynamo Moskva har även bytt arena, och kommer att spela i den splitternya VTB Ice-Palace som rymmer 12,100 åskådare. Det är även denna arena som kommer att stå som värd för Tre Kronors grupp i kommande världsmästerskap. Även kazakiska Barys Astana kommer snart att flytta in i sin nya arena som även den rymmer dryga 12,000 åskådare.

Här är divisionerna kommande säsong:

Bobrovdivisionen (Västra konferensen):

 • Dinamo Minsk
 • Dinamo Riga
 • Jokerit
 • Medvescak Zagreb
 • Slovan Bratislava
 • SKA St. Petersburg
 • Spartak Moskva

Tarasovdivisionen (Västra konferensen):

 • Vitiaz Podolsk
 • Dynamo Moskva
 • Lokomotiv Jaroslavl
 • Severstal Tjerepovets
 • Torpedo Nizjnij Novgorod
 • Sotji
 • CSKA Moskva

Kharlamovdivisionen (Östra konferensen):

 • Avtomobilist Jekaterinburg
 • Ak Bars Kazan
 • Lada Toljatti
 • Metallurg Magnitogorsk
 • Neftechimik Nizjnekamsk
 • Traktor Tjeljabinsk
 • Jugra Chanty-Mansijsk

Tjernysjovdivisionen (Östra konferensen):

 • Avangard Omsk
 • Admiral Vladivostok
 • Amur Chabarovsk
 • Barys Astana
 • Metallurg Novokuznetsk
 • Salavat Julajev Ufa
 • Sibir Novosibirsk

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.