Blogg: Min syn på soppan ”Andreas Johansson – HV71”

0

SVT kom under lördagen ut med ett väldigt intressant inlägg i den senaste tidens hetaste diskussionsämne – Skilsmässan mellan HV71 och huvudtränaren Andreas Johansson.

Efter många om och men, flera kommentarer på både Facebook och Twitter tänkte jag nu ge hela min syn på soppan i Jönköping.

DSC_0260-700x466

Foto: Andreas Johansson Fotograf: SophiaT, Pucksnack.com

Först och främst, Andreas Johansson var en bra spelare som vågade ge sig in i hetluften och det är något han tagit med sig som tränare, han går in i hetluften, ställer krav på spelare. Att man varje dag ska komma till jobbet, göra sitt bästa och vara så förberedd och redo man bara kan vara. Att sedan vissa metoder han använt sig av kan framstå som tveksamma, bl.a. otydlig info kring ringar och färger samt öppet kritiserat laget i media så är det något som pågått i ALLA föreningar vid ett eller flera tillfällen. Det gäller bara att som spelare i HV71 tackla det på bästa sätt utan att springa en våning upp till Johan Davidsson och lägga mer eld på brasan.

Johan Davidsson å andra sidan agerar som ledare helt fel i frågan. Istället för att ställa sig neutral tar han parti för sina vänner som fortfarande är aktiva i laget och ger således aldrig Johansson en rättvis chans att förklara sin version av det hela utan Davidsson eldar på drevet och sprickan är ett faktum.

Till alla spelare i föreningen: Sluta gnäll och gilla läget! Det är ert jobb att spela hockey och er SKYLDIGHET gentemot alla betalande supportrar och unga killar och tjejer som ser er som sina idoler att dag efter dag, match efter match och träning efter träning göra ert absolut bästa. Ni tjänar på två månader i vissa fall en hel årslön och är man välbetald så ökar kraven. Bekväma spelare kommer ingenstans, obekväma spelare som gillar att jobba och är beredda att göra jobbet kommer gå långt!

Dags att tala sanning nu HV71! Det finns fler frågetecken som behöver rätas ut!

Anders Olsson

Foto: Anders Olsson Fotograf: ChrilleW, Pucksnack.com

HV71 har agerat fel i flera frågor under säsongen i föreningens samtliga elitlag på herrsidan. J18 laget fick aldrig chansen att blomma ut och utmana om JSM på allvar då J20 tränaren Anders Olsson såg till att sätta så många käppar som möjligt i hjulen för J18 laget genom att vila spelare inför viktiga J18 matcher vilket ofta resulterade i halva trupper för J18 laget. Trots signaler till klubbledningen tilläts Olsson att fortsätta.

Inte ens när unga spelare i J20 laget blev mobbade eller förnedrade av Anders Olsson och valde att lämna föreningen som följd av detta agerade klubbledningen.

När jag till slut tröttnade och kontaktade HV71s General Manager Peter Ekelund för att ställa frågan varför man inte agerade trots tidigare signaler på penalism fick jag till svar: ”Vi vet att Anders har en del metoder som kan framstå som illa och har börjat agera i frågan”. Naturligtvis blev min följdfråga: Hur då agera i frågan? Svaret: ”Anders Olsson ska lära sig tygla sin ilska genom anger management och måste lära sig att han även måste lyfta spelarna istället för att stjälpa dom” men det hände inget utan Anders fick fortsätta sin stil säsongen ut.

Jönköping har tröttnat!

Jag förstår att supportrarna har tröttnat, tre sparkade tränare på de sista fyra åren i A-laget och ingen tydlig info från föreningen. Klart det finns stora frågetecken men tittar man närmare så ser man rätt tydligt var det brister för smålänningarna.

Samma personer har cirkulerat i ledande positioner år efter år och nu har man även kryddat det hela med ”bygdens son” Johan Davidsson och därför finns det ingen tränare utifrån som någonsin kommer få visa vad hen går för på lika villkor. Davidsson/Ekelund/Hult/Frick har bestämt vilken linje man ska jobba efter och därför är jag rejält orolig för HV71 som förening.

Något måste hända annars kommer HV71 sjunka, sjunka mer och sjunka ännu mer och med ett Växjö Lakers på frammarsch bör HV71 börja titta i backspegeln för annars kommer man bli omsprungna som Smålands främsta Ishockeyförening!

Till alla er supportrar kan jag bara säga; Acceptera inte det bekvämlighetstänk som nu smugit sig in i er förening. Fortsätt ifrågasätt och fortsätt kräv svar.

Se SVTs inslag HÄR!

Christian Wahlgren (@Wahlgren_80)

Följ oss på sociala medier:
Twitter: @Pucksnack
Facebook: Pucksnack
Instagram: Pucksnack

39 åring från Göteborg som uttrycker min kärlek till ishockey genom Pucksnack.com och Instagram och Twitter. Tveka inte på att kommentera eller skicka ett mail om ni har några frågor!

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.